Епідемія - це прекрасний привід для структурування суспільства

31 жовтня 2021, 07:45
Якщо ви вакцинувалися, то як вас, припустимо, стосуються проблеми нового локдауну? Та, за великим рахунком, не особливо.
коронавірус маска covid-19
Розкол з приводу вакцинації ні до чого не призведе / Getty

Дивлячись на срач між ваксами і антиваксами, я можу сказати одне: "Громадяни, бережіть свої нервові клітини!". Перестаньте переживати за наших громадян більше, ніж вони готові самі себе переживати. Адже це Меркель говорила з приводу України. І вона повністю права виявилася. Через 8 років після Майдану Україна знаходиться в такому ж жалюгідному стані, як і до. Що змінилося через те, що ми пересралися тоді? Принципово нічого.

Весь цей срач з приводу вакцинації ні до чого не приведе. Тому що наше суспільство живе інстинктами і віруваннями. Я в травні 2020 року після першого локдауну писав, що найоптимальніша форма боротьби з короною для України - рішуче робити вигляд, що нам не страшні втрати. Власне кажучи, всі так і роблять. Влада пиляла бабло з ковідфонду, коли можна було краще підготуватися. Владі плювати на людей, тому що вона сама плоть від плоті народу. Всі, хто хотіли вакцинуватися пішли і це зробили. Який сенс говорити людям, які безстрашно бухали за часів катастрофи в Чорнобилі, що невакциновані в 14 разів частіше потрапляють в реанімацію? Адже вони і так завжди рішуче дивилися в обличчя небезпеці. Це як харківський мажор, який щиро впевнений, що тато відкупить від суду. І змінити його погляди може тільки суворе рішення суду. І то не факт.

читайте такожCOVID-вакцинація не допоможе: українцям назвали терміни різкого погіршення ситуаціїТому епідемія - це прекрасний привід для структурування суспільства, де кладовище маркер такої структуризації. Точніше кажучи, один з маркерів. Якщо ви вакцинувалися, то як вас, припустимо, стосуються проблеми нового локдауну? Та, за великим рахунком, не особливо.

відео дня

Наприклад, закривають школи на локдаун? Ну, це проблеми тих, хто не вакцинувався. Наша школа продовжує роботу з понеділка. Всі вчителі вакциновані. Бо розуміють, що це їхні гроші. Не будуть діти отримувати знання, батьки не будуть платити гроші. Все, логіка проста.

Йдемо далі. Улюблені ресторани будуть далі працювати, тому що співробітники вакциновані. Ви як ходили туди, так і будете ходити. Ну, якщо ви вакцинувалися. Не вакцинувалися? Прекрасно працює доставка. Більше того, я впевнений на 100%, що всі ресторани будуть ігнорувати правила. Всі ж прекрасно знають, що в цій країні всі правила понарошку. Точніше кажучи, правила для того, щоб якісь керівні страти заробляли на цьому. Ті, хто перевіряє, отримають бабло, Ресторани внесуть це бабло в ваш чек. Вакцинований ви чи ні, ви однаково заплатите більше.

А те, що там хтось помре, так коли у нас суспільство сумувало? У нас знайома жінка поховала матір через ковід. Думаєте вона вакцинувалася? Ні. Так чому ми повинні переживати з приводу її втрати і можливої загрози для неї з боку проклятого вірусу? Адже вона теж не переживає, що ми укололися вакцинами, які не пройшли всі випробування і бла-бла-бла. Ви ж не бачили, щоб невакциновані кидалися під потяги через те, щоб врятувати тих, хто вакцинувався? Так чого ж ви переживаєте за них? Ті, хто вакцинуються, ризикують отримати побочки. Невакциновані ризикують померти. Це їхній вибір. Його можна не поважати, але можна прийняти. Давайте подивимося, чим це закінчиться.

Якщо вакси мають рацію, то вірус викосить якусь частину антиваксів і вони самі прийдуть до думки, що треба б щось зробити. А може і не прийдуть.

Якщо мають рацію антивакси, то якась частина ваксів телепортацією в інший світ доведе, що не потрібно вірити західним і китайським фармкомпаніям і краще покладатися на природний імунітет. Вони обов'язково не посоромляться сказати це ваксам, які будуть корчитися в агонії.

При будь-якому результаті епідемії населення в Україні буде менше, ніж до початку, а одна зі сторін буде задоволена своїм правильним вибором. Однак і перших, і других буде дрючити держава, тому що для неї і вакси, і антивакси тупо витратний матеріал, який можна дерти як сидорову козу. І так буде тут завжди, поки українцям буде насрати один на одного. І навіть коли гігантський метеорит своєю тінню закриє половину горизонту, у нас будуть несамовито проклинати один одного за неправильну інтерпретацію загрози.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти