Якби Маск працював на Україну, то його б давно вже звільнили

10 лютого 2022, 19:16
Якщо ти працюєш на державу, то у тебе немає права на помилку.
Ракета SpaceX Falcon 9
Запуск ракети SpaceX Falcon 9 / Фото SpaceX

Одного разу одна розумна людина, яка раніше працювала в держкомпанії, під час нашої бесіди поставила мені одне запитання:

А чому в США над космічними проектами працюють приватні компанії? Чому ракети запускає приватна компанія Маска, а не державна?

Я помахав головою. Мовляв, не знаю.

відео дня

Він продовжує: а тому що приватна компанія діє на свій страх і ризик. Якщо помилку допустить приватна компанія, то це її особистий провал. Репутація ж держави не страждає. І вона з чистою душею шукає іншого підрядника.

читайте такожІсторичні кадри: SpaceX маска опублікувала перші фото цивільного екіпажу в космосіТоді я не надав цим словам особливого значення, але зараз я розумію, що він мав на увазі. Особливо коли спостерігаю як з усіх боків критикують невдалий запуск супутника.

Якщо ти працюєш на державу, то у тебе немає права на помилку. Якщо ти помилишся, то в кращому випадку тебе публічно розкритикують, принизять твої здібності, а в гіршому - звинуватять у розтраті державних грошей і піддадуть кримінальному покаранню.

Тому коли ти працюєш на державу, то у тебе немає часу на розгойдування і всього один шанс на удачу. Другого шансу ніхто не дасть. Нагадаю, що перші три запуски ракети Маска були невдалими. Якби він працював на нашу державу, то його б давно вже звільнили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти