Чи є перспективи у мирних переговорів із Росією?

28 липня 2022, 21:26
Якщо 11 вересня росіяни проведуть "референдум" у Херсоні про "приєднання" до Росії, тоді все - будь-які мирні переговори будуть просто неможливы.
Россия, Украина, переговоры, война
Росія хотіла б зараз сісти за стіл з Україною / Reuters

У лютому-березні росіяни їхали з очікуванням, що Україна здасться. Українці хотіли показати, що не бояться і готові на нормальне, цивілізоване рішення. Мединський із задачею вибити з нас капітуляцію не впорався.

Просування переговорів щодо зерна мало ширше значення: за перемовинами спостерігали, щоб зрозуміти, чи можливі домовленості між Києвом і Москвою як такі.

читайте такожУ МЗС України рознесли заяву Лаврова щодо "готовності" Росії до переговорівНа початок квітня у контактному форматі Арахамії і Абрамовича погодили рамку мирної угоди. Але після побачених жахіть у Київській області та візиту в Київ британського прем'єра Джонсона, діалог Києва та Москви став на довгу паузу.

відео дня

Востаннє глава української переговорної делегації Арахамія розмовляв із керівником делегації РФ Мединським ще на початку травня. Тоді Арахамія сказав Мединському, що Україна не може вести переговори, поки не отримає відповіді на гарантії безпеки від Заходу. Однак неформальна комунікація з росіянами через Романа Абрамовича триває й досі.

Щодо зернової угоди, то представники України та Росії почали комунікувати між собою тільки на останньому етапі погодження самої угоди. До укладання угод приєдналося Головне управління розвідки Міноборони в особі Кирила Буданова. Власне, саме ГУР вів комунікацію з ООН та росіянами. Адже ГУР зуміло вибудувати комунікацію одночасно з російським ГРУ і ООН ще на кейсі "Азовсталі".

Але переговори були успішними не через ООН чи Туреччину. Росія мала реальне бажання домовитися. І це ключове. Україна змогла донести всьому світу, що Путін морить голодом Африку та Близький Схід. І він вирішив, що з цієї ситуації може вийти типу як "рятівник".

читайте такожПутін через секретні канали домагається переговорів із Заходом - КлімкінРосія хотіла б зараз сісти за стіл з Україною. Це бажання вони озвучують і публічно, і непублічно передають через Абрамовича. От тільки Москві потрібні не переговори, а капітуляція України.

Реальний план української влади – спробувати провести показову ефективну наступальну операцію на окремій ділянці фронту, щоб продемонструвати Росії, що ми "можем повторить" це і в інших районах. У такій ситуації Україна мала б зовсім іншу переговорну позицію.

Відповіді від Заходу щодо гарантій безпеки Україна досі не отримала. Те, що нам не дадуть аналогу "статті 5 НАТО", уже очевидно.

Якщо 11 вересня росіяни проведуть "референдум" у Херсоні про "приєднання" до Росії, тоді все - будь-які мирні переговори будуть просто неможливы.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти