Цікавий поворот в історії з молдовською сепаратисткою Гуцул

9 березня 2024, 19:06
Звісно, інтереси Туреччини та Росії в Молдові дещо відрізняються, але поки що гагаузькій "діві" вдається всиджуватися на двох табуретках одночасно.
Цікавий поворот в історії з молдовською сепаратисткою Гуцул
Глава Гагаузії Євгенія Гуцул з Путіним (Фото:Євгенія Гуцул/Telegram)

В історії з гібридною гагаузкою Євгенією Гуцул цікавий поворот, хоча, в певному сенсі й очікуваний...

На медійному рівні, проросійські майданчики її починають називати претенденткою на пост президента Молдовы??и конкуренткою Майї Санду.

Важливо розуміти, що Гуцул користується тотальною електоральною підтримкою Гагаузії. Крім того, вона представниця антиконституційної партії Ілана Шора (молдовський Медведчук), який зараз у бігах, тобто електорат "Шористів" по Молдові - це її електорат. Крім того, явно гарантована значна підтримка з боку електоральної маси Придністров'я.

відео дня

Ще один аспект. Гагаузія, на відміну від Придністров'я, одночасно користується підтримкою від Росії і від Туреччини, яка вливає в регіон серйозні кошти. Тобто, свою кампанію гагаузька "діва" може будувати одразу на тандемній підтримці, що набагато ефективніше за розігрування карти придністровських відщепенців.

Звісно, інтереси Туреччини та Росії в Молдові дещо відрізняються, але поки що гагаузькій "діві" вдається всиджуватися на двох табуретках одночасно.

Якщо її діяльність найближчим часом не буде припинено або мінімізовано, то ніякого силового варіанту для захоплення влади в Молдові для Москви і не потрібно буде реалізовувати. З іншого боку, якщо її заарештують, з неї одразу ж зроблять "мученицю" і виведуть людей на вулиці, що реалізацію сценарію з хаотизації з силовою компонентою тільки прискорить і навіть каталізує сам процес.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти