Підсумки G20: авторитарні країни зневажають Росію за слабкість

18 листопада 2022, 06:58
Цивілізовані держави і їхні лідери відчувають неприязнь до тих, хто спробував зруйнувати їхнє життя.
Саммит G20 на Бали
Саміт G20 на Балі / скрин

Підсумки G20 можна розписувати досить довго. Російська делегація була змушена ганебно забратися достроково, хоча підсумкове резолюція виявилася максимально розмитою.

Та все ж не полишає відчуття, що, навіть не зважаючи на те, що недемократичні режими не поспішають засуджувати рф, але так само вони уже і не вважають їх рівними до себе, або тими, кому треба навіть формально висловлювати повагу.

відео дня

"Авторитарний інтернаціонал" на чолі з КНР повторює тезу про "домовленості з кремлем" та "врахування інтересів", бо вони й самі вважають, що мають право і самі диктувати волю сусідам.

Але подібна "авторитарна солідарність" не означає повагу до "молодших братів", які виявилися лузерами. Їх бажано підтримувати заради власних інтересів, але ставитися до них як до рівних уже ніхто не буде.

Власне, тому російська делегація і втекла до завершення усіх заходів. Ну не демонструвати ж і далі усім цю суміш неприязні і презирства?

Цивілізовані держави і їхні лідери відчувають неприязнь до тих, хто спробував зруйнувати їхнє життя, у той час як режими авторитарні відчувають презирство до тих, хто показав власну неспроможність і недієздатність. Може, їхній режим навіть паде? Показавши усьому світу небажаний з точки зору інших авторитарних ркжимів прецедент? Ні, поважати таких явно не можна, що і демонструється останнім часом з усіх сил.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти