Як ніж в масло: про можливий наступ ЗСУ на новій ділянці кордону

18 серпня 2024, 09:45
1856
Якщо ЗСУ вдарять ще де-небудь, то тоді вони ввійдуть уже як ніж у масло: на новій ділянці їхній наступ Путіну відбивати буде вже нічим.
Як ніж в масло: про можливий наступ ЗСУ на новій ділянці кордону
ЗСУ окопуються в Курській області / колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот

Фахівці пишуть, що в Курській області вже зосереджене російське угруповання, яке налічує близько 5 тис. осіб. Але всі експерти одностайні в тому, що успіхів у Курській області росіяни зможуть домогтися лише тоді, коли їхнє угруповання досягне рівня 30-40 тис. осіб.

Таке велике угруповання (10% від загальної чисельності російського угруповання в Україні) потрібне тому, що частини ЗСУ, які ввійшли в Курську область, почали активно обкопуватися і готують до використання для майбутньої оборони залишену росіянами "лінію Суровікіна". Отже, для того, щоб вибити українські війська з території Росії, потрібно буде їх атакувати. А для цього, як відомо, потрібна значна чисельна перевага.

відео дня

Зараз Путін збирає з усієї країни останні резерви. Крім цього, все, що можна без серйозного збитку перекинути з фронту, він теж перекидає. Припустимо, цього йому вистачить для того, щоб зупинити просування ЗСУ в Курській області або навіть відкинути їх назад за кордон.

Але якщо ЗСУ вдарять ще де-небудь, то тоді вони ввійдуть уже як ніж у масло: на новій ділянці їхній наступ Путіну відбивати буде вже нічим. Це, як я розумію, медичний факт. І навіть нова мобілізація завдання не вирішить: найраніше, коли мобіки можуть опинитися на фронті - це місяць. До того ж їх потрібно буде ще чимось (крім калаша з двома ріжками) озброїти. І все це теж потребуватиме якогось часу.

Можливо, я занадто добре думаю про резерви ЗСУ. Але в мене хороша компанія: такий собі Гіркін! Ось що він пише з в'язниці: "Щодо ситуації на фронті: уважно стежу. Вважаю удар укрів у Курській області відволікаючим. Слід очікувати другого - головного, в якому вони задіють свої інші (основні) резерви і авіацію (Ф-16). Найімовірніше - у Кримському напрямку".

Тим часом російські пропагандисти на центральному телебаченні вже потихеньку починають привчати росіян до того, що частину своєї території Росія змушена буде на якийсь період втратити. Подивіться, каже один із них, на карту Росії: чому вам незрозуміло, що тисяча-інша квадратних кілометрів - це дрібниця, про яку і говорити не варто... У нас цих тисяч - до Місяця раком не переставити... І всі присутні у студії "експерти" згідно загуркотіли: це так... такого добра у нас навалом... не переставити...

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961 р., Алтай, Східноказахстанська область) - колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкомайна Росії та заступником голови уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає в Німеччині. Підтримав Україну і розкритикував дії Володимира Путіна за російське вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти