Який сенс Росії застосовувати брудну бомбу

26 жовтня 2022, 06:32
698
Застосування "брудної бомби" не вчинить ніякого впливу на хід бойових дій.
радіація
Розмовами про брудну бомбу Кремль намагається посадити Україну за стіл переговорів / torange.biz

Чи може Україна створити і застосувати так звану "брудну", тобто, радіоактивну бомбу?

Якщо коротко, то теоретично може. Але практично це складно реалізовано і абсолютно безглуздо.

Може, тому що можливо залізти в сховище відпрацьованого палива АЕС, якось виволокти звідти деяку кількість відпрацьованих твелів - це тепловиділяючі елементи у вигляді трубки діаметром 13 мм і довжиною 3,5 м з таблетками діоксиду урану всередині. Таблетки разом з вибухівкою засунути в боєголовку якоъ-небудь "Точки У", і вийде такий собі "балістичний Чорнобиль". Тільки істотно слабкіший, тому що в аварійному Чорнобильському реакторі вивернуло назовні приблизно 200 твелів плюс моторошно радіоактивні графітові стрижні, а ракета стільки ніяк не потягне.

відео дня

Не може, тому що розколупувати твели треба за допомогою дистанційного маніпулятора в глибокій шахті, і там же споряджати цю саму ракету. І все одно це господарство буде моторошно фонити, МАГАТЕ негайно і справедливо впаде в істерику. І наші союзники негайно прикриють такий гурток "очманілі ручки". До того ж позбавлять нас будь-якої військової та фінансової допомоги на радість недоімперії.

Крім того, застосування "брудної бомби" не зробить ніякого впливу на хід бойових дій. Так, якась кількість людей, що опинилися в зоні дії такої бомби, отримає променеву хворобу. Але ж ті ідіоти з російської армії, які рили окопи в "Рудому лісі" біля Чорнобильської АЕС, де і зараз радіація зашкалює, вони ж гарантовано отримали променеву хворобу. Ну і на що це вплинуло?

Променева хвороба - навіть не ковід, від неї не гинуть миттєво. Навіть герої пожежники, які гасили загоряння в Чорнобилі і отримали жахливе опромінення, померли не відразу, а в госпіталі. А ті ліквідатори, які отримали дозу поменше — так, хворіли, так, страждали, але жили ще десятиліттями.

Кажу про це з повною відповідальністю, так як свого часу в якості політтехнолога працював з політичною партією, одну з частин якої становили якраз ветерани-чорнобильці. І я детально вникав в обставини їх непростого життя.

Тому вибух "брудної бомби" матиме серйозні наслідки на тривалий період. Але не зараз. Але зате розв'яже руки недоімперії в застосуванні нею проти України тактичної ЯЗ. І зрозуміло, що підігравати їй в цьому Україна ні за що не стане.

У пропагандистів недоімперії є ще одна версія: нібито Україна має намір за допомогою "брудної бомби" зімітувати російський удар тактичною ЯЗ, що змусить наших союзників завдати удару у відповідь. Виглядає начебто переконливо, але ось де Україна візьме росіянську ракету, яка з території РФ або Білорусі прилетить в місце, де приготовлена "брудна бомба"? А без цього скільки-небудь переконливої імітації не вийде.

І вже повірте, якщо наші доблесні диверсанти зможуть захопити стартову позицію ворожих ракет, то ці трофеї полетять у бік Москви, а не Києва.

Так що всі кремлівські кострубаті плітки про нашу "брудну бомбу" — це свідчення слабкості недоімперії. Яка не може досягти успіху на фронті і намагається якимось пропагандистським вивертом посадити Україну за стіл переговорів на кремлівських умовах.

Але цього не буде. Що б росіянинське маньячне керівництво не винаходило.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти