Кишка тонка: чому Путіну не вдасться застосувати до українців досвід уйгурів у Китаї

29 травня 2022, 06:34
Бункерний диктатор вирішив, що якщо у китайців вийшло фактично розтоптати уйгурів як націю, у нього вийде виконати те ж саме з українцями. І помилився.
Путін, Сі Цзіньпін
Путін заздрить Сі Цзіньпіну і незграбно повторює його кроки / Reuters

Для того, щоб зрозуміти яке майбутнє було б в України, якби Путіну вдалося її захопити, досить подивитися на ситуацію в Синьцзян-Уйгурському автономному районі Китаю. Там вже багато років китайська влада проводить "денацифікацію", тобто за допомогою масового терору і тотального стеження знищують національну самосвідомість і ідентичність уйгурів.

Саме те, що прямим текстом обіцяють зробити "денацифікатори" з українцями. З останньої статті Бі-бі-сі про нові докази етноциду Уйгур в Китаї: "фотографії-свідчення того, як Пекін ополчився на уйгурські сім'ї як на сховище ідентичності та культури. Китайська влада відкрито говорить про те, що мета цієї Політики - "вирвати їх коріння, зруйнувати їх родовід, зв'язки і походження".

Також і російська влада відверто заявляє про необхідність "звільнити" українців від"придуманої ворогами Росії національної ідентичності і штучно створеної держави".

відео дня

Розумні люди дивувалися, як Путін сподівається тримати норовливу густонаселену Україну під контролем?

А ось як Китай тримає під контролем Синьцзян: мало не десять відсотків уйгурів сидить, інші під відео - ковпаком, при виконанні державного гімну скривив фізіономію - поїхав на пару років в табір перевиховання, розучувати політграмоту і патріотичні пісні.

Я думаю, що це не випадковий збіг. Путін заздрить і намагається наслідувати великого південного сусіда і його "імператора" Сі. Бункерний диктатор, ймовірно, вирішив, що якщо у китайців вийшло фактично розтоптати уйгурів як націю, у нього вийде виконати те ж саме з українцями. На щастя, виявилася у Плюгавого кишка тонка.

Ігор Ейдман, соціолог, публіцист, автор книги "Система Путіна"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти