Китай зв'язують по руках і ногах

10 квітня 2022, 11:21
Міф про всесильність російської армії вже розвалився. Чи готовий Китай випробовувати силу своєї армії?
Китай Росія
Росія загнала Китай у глухий кут / Reuters

Американці разом з європейцями, очевидно, втомилися чекати поки Китай застосує свої можливості для того, щоб зупинити Росію і взяти на себе відповідальність за подальше майбутнє цієї недобудови.

Китай, очевидно, розгублений і відчуває себе у вкрай слабкій позиції. І дії Росії тільки погіршують становище.

У новітній китайській традиції було тільки критикувати санкції і заявляти, що вони не сприяють вирішенню конфліктів. У той час як західний світ, очевидно, діятиме виключно через санкції та їх максимальне посилення.

відео дня

При цьому Китай не може ігнорувати санкції і дотримується санкційного режиму. Банки, інвестфонди, промпідприємства згортають відносини з Росією на очах. Але з очевидних дій Китай більше нічого не зробив, незважаючи на обіцянки.

Китай встиг багато разів пообіцяти щось, при цьому нікому незрозуміло, що саме. Ніби як по одному тільки дзвінку з Китаю Путін повинен прогнутися і звалити з України. Чи то Китай такого дзвінка не робить, чи то все це пил в очі і неправда.

Швидше друге.

Відкритий світ не вірить Китаю. Євросоюз розмовляє з ними дуже агресивно. Байден пообіцяв багато недоброго. І несподівано в тилу почала діяти Японія.

Третя економіка світу має всі можливості, щоб заявити про свої плани різко обмежити вплив другої економіки світу.

Що і сталося.

Про плани різко збільшити оборонні можливості, щоб стримувати Китай у напрямку Тайваню, заявив міністр оборони Японії.

США готує символічний візит до Японії на цих вихідних спікера Конгресу. І японські медіа згадали, що у американської делегації є наміри відвідати і Тайвань.

читайте такожЧому в результаті війни в Україні програє КитайЦе просто підірвало офіційний Пекін. Погрози посипалися публічно.

А тим часом в самих Штатах генерали всерйоз і публічно обговорюють, з якими логістичними проблемами зіткнеться армія США в разі гарячого конфлікту з Китаєм.

Коротше кажучи, сигналів маса. Китай беруть у лещата з усіх боків і показують, що відсидітися без дій не вийде. Міф про всесильність російської армії вже розвалився. Чи готовий Китай відчувати силу своєї армії?

Так чи інакше, доведеться вирішувати - торгувати з усім світом або воювати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти