Кремль шукає спосіб зробити вигляд, що ніякої війни в Україні не було

31 березня 2022, 14:19
Росіяни не хочуть йти на війну проти України. Тому нова мобілізація, якщо її оголосять в РФ, загрожує Кремлю низкою невирішуваних проблем.
армія, Росія, військові, російські військові
Росіяни не хочуть йти на війну і волів, щоб за них воювали інші / Reuters

Фейк Кремля з "військовою операцією" в Україні розсипається на ходу. Навіть росіянам, віруючим у Путіна і якусь містичну місію Росії, стає все більш очевидно: її чергова "оборонна війна" – це звичайна війна з метою захоплення територій.

Богообраний російський народ не проти і війни загарбницької, так як вона все одно буде справедливою і оборонною, оскільки народ богообраний. Але цьому народу хочеться, щоб за нього воював хто-небудь інший: сирійці, лівійці, білоруси, чеченці, а ще краще самі українці, або як там їх, – "малороси" і "новороси", яких вони собі придумали. Не личить богообраному народові в окопах сидіти. Його місія-керувати і направляти.

Через це його бажання у команди Путіна велика проблема з мобілізацією на війну, так як народ-богоносець намагається в індивідуальному порядку масово від неї ухилитися, посилаючись на погане здоров'я, голодних дітей, свою богообраність і менш переконливі причини. Малий і неповноцінний "новороський народ Донбасу", як і народ Кузбасу, теж наслідують приклад свого старшого брата.

відео дня

Богообраність російського народу обговоренню в РФ не підлягає, незважаючи на всю її сумнівність, а сама ця ідея не нова.

У євреїв, як першого обраного народу, були дві довідки на каменях про те, що бог вибрав саме їх, про що і повідомив їм через Мойсея. Але вони одну довідку втратили, другу випадково розбили. Бог видав Мойсею дублікати довідок, але і ці скрижалі теж пропали так надійно, що їх не змогли знайти ні Британські, ні ізраїльські археологи. У підсумку з питання про свою богообраність у євреїв склався широкий плюралізм думок.

Німці пішли науковим шляхом, так як ні їх стародавні боги, ні Ісус Христос, ні пастор Лютер їм довідки про богообраність не видав. Тому вони посилалися на антропологію, на історію арійців і Тибету, на велику німецьку культуру і нові дослідження Інституту "Аненербе" під керівництвом Гіммлера. Але після Другої світової війни цю тему закрили і німці згодні на все, тільки щоб не бути знову богообраним народом.

читайте такожПутін переходить до плану "Б": як зміниться хід війни в УкраїніМосковити, після того як в 1480 р вийшли з підпорядкування у Золотої Орди, ще раніше німців захотіли стати богообраним народом, але не знали, як це зробити, так як у них не було ні науки, ні довідок про це ні від Мойсея, ні від Константинопольського Патріарха. В результаті московити спочатку стали самопроголошеним богообраним народом на тій підставі, що турки захопили Константинополь, і тепер лише вони істинно правильні християни. З церковної точки зору московити впали в розкол і схизму, оскільки на той момент Константинопольська і римська церква перебували в Феррарської унії. Чистота віри в Московії, якою 250 років управляли мусульмани, теж викликає сумніви. Але в XIX ст.до цих каламутним обгрунтуванням почали додавати ще більш сумнівні твердження про російський народ-богоносця з претензією на науковість.

Народ-богоносець дожив у повній впевненості у своїй богообраності до 1917 р., коли більшовики оголосили, що у них є довідка від Карла Маркса, що підтверджує це, але на основі нової науки – марксизму-ленінізму, а не теології, одкровень Достоєвського і Льва Толстого про "русскую душу" та іншої ненаукової нісенітниці. Народу-богоносцю було байдуже, на підставі чого він народ богообраний, тому що будує комунізм або тому, що у нього найправильніша Релігія, і хто про це видав довідку – Мойсей або Ленін. Народу був важливий висновок про його богообраність, до якої він грунтовно звик і без якої погано себе почував, а не те, чим вона обгрунтована. Тому народ повністю погодився з більшовиками в цьому питанні, притому, що міг розходитися з ними з інших питань.

Але до 1991 р остаточно з'ясувалося, що довідка від Маркса про богообраність росіян - фікція ще більша, ніж наука марксизм-ленінізм. Росіянам від цього стало не по собі і всі 1990-ті вони відчували себе втраченими. Звідси і їх офіційний наратив про "поганих 90-их" і неформальний романтичний наратив про "лихих 90-их", в які багато хто зараз в РФ охоче б повернулися.

читайте такожЧому в Росії вибухнуло виття і скиглеж з приводу переговорів у СтамбуліПовернулися б тому, що 90-ті були вікном можливостей для багатьох з них. Закостеніла радянська ієрархія розсипалася, а разом з нею падали і її табу, і "красиво жити" дозволили всім, а не тільки партійній номенклатурі. Про 1990-их багато на Росії зараз ностальгують як про славні часи, коли можна було легко "піднятися" і було набагато більше свободи, ніж в 2022 р журналісти могли писати не тільки те, що від них вимагають, але і те, що хочеться, і про те, за що добре платять зацікавлені особи. Для політтехнологів і суміжних з ними професій 1990-ті були теж огрядними роками, коли можна було не тільки заробити, а й ім'я собі зробити. Не випадково, що на Росії досі популярні блатний шансон і вся романтика первинного накопичення.

Дуже багато росіян, аж ніяк не тільки Абрамович і Дерипаска, своїм матеріальним благополуччям і соціальним статусом зобов'язані саме 1990-им. Але те й інше вже почало звужуватися як шагренева шкіра і може незабаром зовсім зникнути через " військову операцію "в Україні, яка прямий результат" вставання з колін " тих, хто в 2014 р.знову масово увірував у свою богообраність.

У XXI ст., після провалу з довідкою від Маркса віру російським в їх богообраність стали повертати за німецькими методиками. Тезу про розпад СРСР як найбільшу геополітичну катастрофу ХХ ст. скопіювали з твердження гітлерівців про Версальський світ 1918-1920 рр.як найбільшу несправедливість ХХ ст. і про розділений нею німецький народ. Повний презирства погляд на латишів, естонців, литовців, українців, білорусів, башкирів, якутів та інші етноси, як на недолюдей, нездатних і негідних мати свої держави, теж взяли у Гітлера. Богообраний російський народ почав вважати рівними собі тільки американців і китайців. Доктрину про арійську расу замінили московським авторитарним панслав'янізмом, що заперечує існування українців і білорусів. Гітлер, в порівнянні з Путіним, виглядає навіть демократом, так як погоджувався визнати за деякими арійськими націями право мати свої держави, дружні Рейху.

читайте такожЯк зупинити ПутінаВелика російська культура теж заявлена як підстава для богообраності російського або російського народу, незважаючи на те, що вся вона - це така ж копія з європейських та інших зразків. Японська матрьошка стала російською, шампанське – споконвічно російським вином. Уряд Росії після наганяючи Путіна за ціни на моркву взяв на озброєння термін " борщовий набір "з арсеналу" укронацистів", який вперше вжила восени 2008 р.прем'єрка Юлія Тимошенко. Але Шойгу чомусь досі не розбомбив будинок Мішустіна за програмою " денацифікації "зі своєї"військової операції".

Богообраність російського народу такий же важливий елемент в ідеології рашизму, яким була богообраність німецького народу в ідеології націонал-соціалізму. Але ра**истам з народом дещо не пощастило. Через два тижні "військової операції" в Україні вони зрозуміли, що маленька і переможна війна переростає у велику, а Росію трусить від санкцій, як від бомбардувань. Ще нічого не бомбили, а все вже розсипається. Саме час оголосити чергову Велику Вітчизняну війну в РФ і всіх мобілізувати, але виникають різні проблеми і незручності.

По-перше, Україна все не оголошує війну Росії. Місяць війни пройшов, а вона все ніяк її не оголошує і не нападає віроломно ні на Росію, ні на Білорусь усіма шістьма своїми атомними станціями. Через це виникла ідіотська ситуація, коли не можна перейменувати маленьку операцію У Велику Вітчизняну війну. Народ-богоносець не зрозуміє, чому він повинен особисто воювати з якоюсь там Україною замість своєї найсильнішої в світі армії. У народу-богоносця від слова" мобілізація " відразу почне виникати довгий ряд питань і неприємних для кремлівців відповідей на них.

Наприклад, про те, що бездарні генерали вкрали все у найкращої в світі армії. Якщо генерали і полковники гинуть в Україні як мухи, то значить винні політики і депутати, і все взагалі погано. Якщо російська армія бомбить Київ, мати міст руських, то це зовсім не по фен-шую. Навіщо нам потрібен Київ без Софійського собору і Печерської Лаври, щоб потім їх відновлювали з наших зарплат. Донбас нам і даром був не потрібен, а вмирати за нього і за гроші вже не хочеться. Без Криму теж довго жили, і краще, ніж з ним. Може ми і зовсім не богообраний народ або наш бог від нас відвернувся, тому, що він не Російський, а єврей і, можливо, "жидобандерівець".

Серія таких смислових і політичних проблем звалиться на голову кремлівців у разі оголошення ними масової мобілізації на Велику Вітчизняну війну з Україною, слідом за технічними, фінансовими, логістичними та іншими проблемами. Звалиться додатково до того, що в Росію з Європи вже не ходять потяги і не літають літаки. Китайці почали перевантажувати свої товари для Європи на кораблі, так як везти їх через РФ не можна. У Чорному і Азовському морі який день стоїть вся торгова навігація, так як турецькі тральщики виловлюють біля Босфору плавучі міни, розкидані флотом РФ біля острова Зміїний і Одеси. Оскільки ніхто не знає, куди вітер і течії їх занесуть, то флот РФ сам втік від своїх мін в безпечний район.

Тягар цих та інших проблем все більше тисне кремлівців, а вже частково і богообраний російський народ, якому вони зробили подарунок до 8 березня у вигляді "військової операції". Тепер у Кремлі думають, коли краще зробити новий подарунок у вигляді масової мобілізації на Велику Вітчизняну війну з Україною – до Великодня, до першого або до дев'ятого травня. У Кремлі знають, цей подарунок захоплень не викличе, лише створить нові проблеми, а тому шукають спосіб як би умовити уряд України зробити вигляд, що ніякої війни не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти