Крим - Україні, Кенігсберг - Німеччині

8 лютого 2023, 19:25
Після закінчення російсько-української війни Росія програє двічі: Україна повертає собі Крим, а Німеччина отримує Кенігсберг.
ВСУ, війна, українські військові
Після закінчення російсько-української війни Росія програє двічі, вважає Небоженко / 36-а ОМБП імені контр-адмірала Михайла Бєлінського

Німеччина повільно і невпевнено повертається в бік України, і вкрай болісно відвертається і дистанціюється від путінської Росії. "Український поворот" Німеччини - це головне досягнення європейської політики за рік російсько-української війни. Росія втратила останнього сильного латентного союзника в Європі.

Той факт, що Німеччина зважилася брати участь у цій війні на боці України проти російського фашизму дозволить їй остаточно позбутися комплексу неповноцінності та історичної провини за виникнення німецького фашизму. Країна, що породила фашизм у 20 столітті - Німеччина - бореться з країною, що породила фашизм у 21 столітті - Росія. Це так символічно.

Звичайно, це важке для Німеччини рішення було зроблено під потужним тиском світової спільноти і США, НАТО. Цей несподіваний для путінської Росії поворот Німеччини від Москви до Києва виявився вкрай болючим ударом для Росії, який остаточно позбавляє Путіна шансів перемогти в цій війні. Якщо вже Німеччина стала на бік України, то путінській Росії нічого сподівається на перемогу.

відео дня

Тому ми повинні підтримати правильний вибір Німеччини.

Але треба розуміти, що Німеччина багато втрачає від розриву своєї багаторічної економічної і політичної дружби з Росією. У Німеччині відбуваються бурхливі внутрішньополітичні дебати про роль країни в російсько-українській війні. Тому слід подумати про вагому компенсацію для Німеччини її повороту в бік України. Ба більше, цей "український поворот" Німеччини слід зробити неминучим і незворотнім. Україна і США повинні бути впевненим, що в майбутньому Німеччина не повернеться на рейки міцної дружби з Росією за рахунок інших країн.

Не будемо забувати, що у Німеччини є один важливий історичної та геополітичний комплекс неповноцінності - це втрата Кенігсберга під час Другої світової війни. Для Німеччини Кенігсберг - це священна німецька земля, джерело німецької держави та історичне місце німецької слави.

Возз'єднання Кенігсберга з Німеччиною буде найкращим засобом компенсації Німеччині її участі в цій війні на боці України і надійним доказом остаточного розриву між Німеччиною і путінською Росією. Таким чином, повернення Кенігсберга остаточно посварить агресивну Росію, стане стіною, а не мостом між цими країнами, страховкою проти можливих політичних альянсів Берліна і Москви в майбутньому. І тоді, в майбутньому, головною проблемою реваншистської Росії буде не Україна, а Німеччина.

Таким чином, після закінчення російсько-української війни Росія програє двічі: Україна повертає собі Крим, а Німеччина отримує Кенігсберг як приз за правильний вибір на користь мирної Європи.

Тільки після цього світова спільнота може подумати, як допомогти відновленню територіальної цілісності Молдови і Грузії, а також поверненню Курил в лоно Японії.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти