Масовий пуск ракет по Україні - реакція недоімперії на виступ Зеленського

15 листопада 2022, 17:29
Реальні переговори про мир навряд чи почнуться раніше весни майбутнього року. Якщо не трапиться чогось надзвичайного - в такий доленосний час живемо.
Ракетний удар по Україні
Масовий пуск ракет по Україні - реакція недоімперії на виступ Зеленського, вважає Кочетков / Telegram, УНІАН

НІЯКОГО "МІНСЬКА 3". І ЦЕ ПРАВИЛЬНО!

Один з рідкісних випадків, коли з цікавістю очікував виступу Володимира Зеленського на G20. І там важливі були саме нюанси.

Тому що тиск на президента України з боку наших союзників щодо "реалістичних умов для мирних переговорів" з недоімперією стало вже публічним фактом. І виступ головкома Залужного про те, що армія не прийме ніяких капітулянтських домовленостей на кшталт "Мінська 3" — це не фронда військових. Це навпаки - підігравання Зеленському, щоб він міг відповідати закордонним "миротворцям за чужий рахунок": мовляв, я ж як політик готовий пом'якшувати вимоги, але ось військові — ні в яку! Тільки перемога і все!

відео дня

При цьому позбавити військової підтримки нас не можуть. Бо з цього приводу є безліч офіційних рішень, які в демократичних країнах не можна тупо відкинути і не виконувати. Але ось притримати, уповільнити цей процес союзники цілком здатні.

Проте, в тональності виступу Володимира Зеленського нічого не змінилося. Той же перелік жорстких справедливих вимог, які означають фактичну капітуляцію недоімперії в розв'язаній нею війні — відхід з окупованих територій, репарації, повернення полонених і насильно переміщених, гарантії безпеки України. До них для пристойності і рівного рахунку додані нейтральні позиції на кшталт ядерної, продовольчої, екологічної безпеки.

Насправді, єдине, що у вимогах України можна пом'якшити - це відкладання нашого вступу до НАТО (от чесно не розумію, навіщо нам взагалі сьогодні настільки млява контора як НАТО?!). А також розтягнути повернення Криму на певний термін, щоб окупанти могли звідти організовано забратися.

Виступ президента - це очікувана відмова від підігравання Кремлю і його симпатикам. Реакція недоімперії була передбачуваною - масовий пуск ракет по Україні.

Війна триватиме. Ініціативою володіє Україна. Максимум, чого можуть домогтися посередники в осяжному майбутньому — це символічного перемир'я та обміну полоненими. Реальні переговори про мир навряд чи почнуться раніше весни майбутнього року. Якщо не трапиться чогось надзвичайного - в такий доленосний час живемо.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти