"Блискавичний" Путін, або як Росія веде війну не по-пацанськи

29 квітня 2022, 09:12
Путін хотів напасти на свідомо слабшу країну, у якої немає союзників і швидко її захопити. Але швидко не вийшло і ніхто не злякався.
Володимир Путін
Володимиру Путіну ще не пізно здатися / Reuters

Путін почав говорити про "блискавичну" відповідь у разі втручання третіх країн у війну Росії з Україною. Виглядало це, м'яко кажучи, малопереконливо.

Ну, по-перше, ми його "блискавичність" вже бачили: блискавична війна (Blitzkrieg) у його виконанні була повільною і сумною і скінчилася втечею "другої армії світу" з-під Києва.

А що стосується втручання третіх країн, то ось воно: Джевеліни і стінгери х...рачать по твоїх танках і вертольотах з самого початку війни. Та й крейсер "Москва" теж, кажуть, не без допомоги турецьких безпілотників опинився на дні морському.

відео дня

А нарада 40 (!) країн в Рамштайні з приводу поставок важких озброєнь і розвідувальної інформації Україні ніяк, крім як втручанням на боці України назвати не можна.

Тож уперед! Вже добу як пора "блискавично" відповісти. Чого кіксуєш? "Гранати не тієї системи"? Ну так і не мели язиком, тріпло. Лякає він... Лякані вже. Досить.

З 2007 року, з тієї самої Мюнхенської конференції, ходить, як дуся, і всіх лякає: "Як вискочу, як вистрибну! Полетять клаптики по закуточках!" І ось, нарешті, вискочив... На іржавих танках. Блискавичний ти наш... Блискавично у тебе тільки флагмани флоту тонуть... Та нафтобази в глибокому тилу вибухають...

І взагалі, чого це ти так суворо забороняти взявся? Чому це не можна допомагати Україні? Чому не можна виступати на її боці? Сам ти як мінімум лукашенківськими послугами користуєшся. З його території нападаєш, а іншим забороняєш? Це якось неспортивно... Та й не по-пацанськи. Якщо вже вийшов битися один на один, так чого ти одразу з одним з'явився і ззаду настрибнув? "Нас змусили"? "Нам не залишили іншого вибору"?

Тобто якщо перекласти твої слова на нормальну мову, то це звучить приблизно так: я хотів напасти на свідомо слабшу країну, у якої немає союзників. Я думав, що швидко її захоплю, а всіх інших залякаю відключенням газу і атомною бомбою. Щоб не втручалися.

А швидко не вийшло і ніхто не злякався. І раптом з'ясувалося, що "свідомо слабша країна" не така вже слабка, а союзників у неї - цілих сорок штук, та таких, що разом вони генерують 70% світового ВВП. 70%, Вово! Проти твоїх 2%...

читайте такожВстигни ткнути Путіна першим: як США вирішили перетворити Росію на ще одне СомаліІ тепер ти загундосив: не заважайте мені перемогти... не втручайтеся... я так не граю... це не чесно... ми так не домовлялися...

Наче ти взагалі з кимось можеш хоч про щось домовитися...

У мене є ідея. Здавайся, га? "У полоні тебе чекає гаряча їжа і хороше поводження.".. Ні, ну серйозно: чого дурня валяти? Будь розумним, як Наполеон: Острів Святої Єлени, почесний полонений, море, усамітнення, мемуари...

Можна обговорити ув'язнення у палаці в Геленджику. Блакитні каски охороняють, спокій і тиша... Аліна з дітьми... Виноградник... Хіба погано... Поки такий варіант ще можна обговорювати... Напевно.

Але час іде. Скоро будеш лікті кусати. Потім розмова буде вже іншою. Там, дивишся і сам будеш ампулу шукати... Це я анітрохи не погрожую. Просто спираюся на світовий досвід. Історію, розумієш, не тільки ти один знаєш... Ми теж дещо у кіно бачили... Про фашистів.

А, втім, набрид ти всім до чортиків зі своїми погрозами. Скоро тебе свої власні охоронці удавлять. За допомогою шарфика. За традицією...

А нам то й біди мало. Наше діло - праве. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами.

Слава Україні!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти