Ми просто пожинаємо плоди своєї безголовості

16 вересня 2023, 08:31
2434
Нація, яка не зробила висновок після допущення фатальних помилок, приречена висиджувати "фатальні яйця", з яких вилупляться нові біди.
Запоріжсталь
Україна не змогла побудувати сильну промисловість / zaporizhstal.com

У кожної помилки є прізвище, ім'я та по батькові. Україна - країна помилок-сиріт. Безіменних провалів, за які ніхто не хоче відповідати.

Я, напевно, один з небагатьох економістів, які в Україні послідовно відстоювали необхідність розвитку промисловості і проведення сучасної промислової політики.

Тому що саме промисловість створює поштовх у русі капіталу, створює попит на наукові розробки та інновації, є стимулом розвитку освіти.

відео дня

Але всі ці роки мені доводилося діяти майже наодинці.

Сперечатися з ідіотами, які мовили про "сервісний характер української економіки", розписували в слайдах концепцію "зерно і мізки".

Відправляти в банк ще більших ідіотів, які скалилися і писали в коментарях "любителі промисловості".

А тепер, дорогі друзі, ми просто пожинаємо плоди своєї безголовості і будемо пожинати, так як нашими економічними школами керують ті самі люди.

Нація, яка не зробила висновок після допущення фатальних помилок, приречена висиджувати "фатальні яйця", з яких вилупляться нові біди.

І коли ці з дозволу сказати економісти кричать "де наші ракети і танки!" - я сміюся крізь сльози. Це означає, що кожен з них повинен лупити себе по потилиці і рвати волосся на вузьких лобах!

Хто такий Олексій Кущ?

Олексій Кущ - фінансовий аналітик, економічний експерт. Живе в Києві, працює в аналітичному центрі "Об'єднана Україна". Автор аналітичних публікацій, активно веде блог на своїй сторінці в Facebook. Колишній радник президента Асоціації українських банків.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти