На Заході вже забули, як Путін викотив їм ультиматум

12 травня 2023, 08:32
Ціллю путіна від самого початку війни, і він це постійно наголошує, було не просто захоплення України, а перегляд "монополярного" світу на "мультиполярний".
На Заході вже забули, як Путін викотив їм ультиматум
Путін ставив ультиматум не Україні, а Заходу / коллаж Главред, фото УНИАН и ua.depositphotos.com

Жозеп Боррель, головний дипломат ЄС, заявив, що без західної допомоги Україна максимум протримається пару днів, але не це головне, а те, що Україну підтримують, бо інакше її захоплять і вона стане схожа на Білорусь. Ця заява є черговим свідченням нашої великої комунікаційної невдачі, а саме донесення Заходу, що путін не воює з Україною, він воює з Заходом.

Раз на півроку я мабуть маю нагадувати базові основи цієї війни. В грудні 2021 року путін надіслав листа з ультиматумом до НАТО порушити свій статут і відмовити у потенційному приєднанні Україні, Грузії та інших, а також прибрати зброю та війська з країн, які приєднались до блоку після 1997 року. Ще раз путін нічого не писав Україні, і нічого не вимагав від України. І тільки після того як йому офіційно відмовили в кінці січня - він вирішив вдатись до військових дій.

відео дня

Ціллю путіна від самого початку війни, і він це постійно наголошує, було не просто захоплення України, а перегляд "монополярного" світу на "мультиполярний". Захоплення України мало стати доказом того, що Захід слабкий і нові гравці як Росія та Китай йому рівня. Тому, якщо б йому вдалося нас захопити - першим ділом він виставив би новий ультиматум, не виконання якого вже б несло військову загрозу країнам Балтії, Польщі та іншим колишнім членам соціалістичного блоку.

Хто такий Віктор Андрусів

Віктор Андрусів – політичний і громадський діяч, заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації з гуманітарних питань (2015-2016), радник голови Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього (2016-2020). Нині – боєць ЗСУ, пише Вікіпедія.

Велике завдання нашої комунікації на міжнародній арені має бути саме простияння наративу про те, що це війна між Україною і Росією. Цей вбивчий нарратив може мати своїм наслідком підтримку заморозки війни, якщо Захід почне "втомлюватись". Натомість саме переконання, що це війна з Заходом - має тримати останній в тонусі допомоги нам.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти