Початок хаосу: що означатиме ядерний удар Росії по Україні

17 квітня 2022, 17:39
Застосування Росією ядерної зброї без військових наслідків буде означати кінець американського панування і катастрофу для всього світу.
Початок хаосу: що означатиме ядерний удар Росії по Україні
Путін може вдатися до застосування ядерної зброї, якщо катастрофічно програватиме в Україні / Колаж Reuters, pixabay.com

Одні питають "Чи може застосувати Путін ядерну зброю?". Інші стверджують "Путін точно застосує ядерну зброю проти України!". Маю і для тих, і для інших пару слів.

Застосування такої зброї - крайній крок. Який може відбутися лише у виключних умовах. Крім того, навіть у таких виключно персоналістських режимах як в Росії механізм застосування тактичної ядерної зброї дуже важкий. Але ризик є і ми не знаємо, що робитиме Путін, якщо очевидно та катастрофічно програватиме.

Як убезпечити Україну та світ від цього ризику?

відео дня

Чи може це зробити Україна? Ні, не може. Лише якщо капітулює та прийме всі умови Росії. Бо в нас немає зброї для адекватної відповіді на ядерну.

Хто може це зробити? США. Через дипломатичні канали Росія мала отримати сигнал, що в разі застосування ядерної зброї проти неядерної країни вона отримає військову відповідь від ядерних країн. У тому числі - ядерну.

Нащо це робити американцям? Застосування Росією ядерної зброї без військових наслідків - це дійсно кінець американського панування. Але це не початок панування Росії чи Китаю, це початок хаосу.

Чому Росія вимушена буде послухати?

  • Путін, хоч і робить помилки у війні з Україною через брак достовірної інформації та власні комплекси, війни з НАТО завжди боявся. Бо знає,що повномасштабну війну зі Сполученими Штатами він програє. І в разі "ядерної війни" ніякого знищення світу не буде. Росію розгромлять за години, доб’ють за дні. І хоча західні країни теж матимуть багато жертв, Росія приречена.
  • У Росії все ще є можливість домовитись і піти шляхом перемовин. І доки війна триває в межах традиційних засобів - він залишатиметься. Як мінімум короткостроково Росія може спробувати "пропетлять".

Чи зроблять це американці?

За тим, що я можу спостерігати з різних джерел та зі спілкування з нашими друзями, робота активно проводилася та ведеться.

Тому можемо мати обережний оптимізм з цього питання. Та і взагалі довгостроковий оптимізм теж є. Залишати тирана без покарання ніхто не збирається.

Зброю нам дають все ще повільно і все ще не все, що нам треба. Але і тут маємо покращення.

читайте такожЯдерний удар по Україні стане остаточною поразкою ПутінаСигнали про ризики застосування ядерної зброї вони отримують. Над санкціями робота ведеться і нашою дипломатією, і нашими друзями в Європі та Америці.

Поспішати та заганяти режим у кут за будь-яку ціну теж ніхто не буде. Ніхто не хоче сотень тисяч жертв у себе.

Але наразі наші партнери все ж роблять правильні висновки. Багато хто визнає свою відповідальність за те, що Росія має можливість робити те, що робить. І старих помилок можуть не повторити.

Нам головне встояти зараз. Не недооцінювати та не переоцінювати ворога. Збільшувати коло друзів. Не боятися фантомних загроз. Бити їх. Змусити Росію до більш вигідних переговорів. І з часом спостерігати як Росія палатиме зсередини.

Переможемо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти