Націоналізація збитків та приватизація прибутків

8 липня 2021, 07:45
При звільненні Коболєва з посади голови правління НАК Нафтогаз України він отримав виплату 350 млн гривень. Це намагалися приховати.
Коболєв
Коболєв "заразився" поганими звичками олігархів / УНІАН

Схоже, ексочільник "Нафтогазу" Коболєв так довго контактував з олігархами, що "заразився" і їх поганими звичками на кшталт націоналізації збитків та приватизації прибутків.

При звільненні Коболєва з посади голови правління НАК Нафтогаз України він отримав виплату 350 млн гривень як основну частину призового фонду за виграш Нафтогазу в Стокгольмському арбітражі. А інформацію про виплату такої суми ще у збитковий для Нафтогазу рік наглядова рада компанії спробувала приховати. Про це пише англомовний тижневик Kyiv Post.

Згідно з документами, отриманими Kyiv Post, Коболєв отримав найбільшу суму у збитковому 2020 році - до 12 млн 700 тис. доларів загальної компенсації - за формулою, затвердженою наглядовою радою. Враховуючи попередню виплату, пов'язану зі Стокгольмом, Коболєву заплатили понад 20 млн доларів.

відео дня

Фінансовий звіт компанії за збитковий для неї 2020 рік розкриває лише загальну компенсацію в розмірі майже 25 мільйонів доларів для 17 вищих посадових осіб Нафтогазу, включаючи п'ятьох членів правління. А розподілу - кому скільки - в документі немає. Хоча така інформація повинна публікуватися, виходячи зі стандартів прозорості компанії. Схоже, що це було зроблено спеціально і не без участі членів наглядової ради компанії.

Наглядова рада схвалила такі виплати топменеджерам "Нафтогазу" в кризовий 2020 рік, який компанією був закінчений з 20 мільярдними збитками:

читайте такожКоболєв назвав причини свого звільнення з НафтогазуСергій Перелома, перший заступник голови правління, отримав 2,3 мільйона доларів загальної компенсації. Він є офіційним підозрюваним у кримінальному провадженні щодо корупції на Одеському припортовому заводі, а також затримувався у справі Миколи Мартиненка про корупцію на державному підприємстві уранової галузі Східний гірничо-збагачувальний комбінат.

Отто Ватерландер, головний директор з трансформації групи Нафтогаз і член правління - загальна компенсація у розмірі 2,20 млн доларів

Петрус Стефанус ван Дріель, фінансовий директор групи компаній "Нафтогаз" і член правління - загальна компенсація 1,7 млн доларів.

Ярослав Теклюк, директор з юридичних питань, член правління - загальна компенсація в розмірі 3,4 млн доларів.

Цікаво, як це прокоментують поборники доброчесності та прозорості, що кинулися захищати Коболєва. Втім, у нього і на них грошей з головою вистачить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти