Наскільки американці реально високо цінують Україну

26 березня 2024, 08:10оновлено 26 березня, 09:06
Про довгострокове планування і мудрість геополітичних стратегій.
Наскільки американці реально високо цінують Україну
США та Україна / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Twitter / Олексій Резніков, ua.depositphotos.com

Дуже цікаве опитування щодо того, кого американці бачать своїми союзниками у майбутній світовій війні, а кого ворогами.

Звісно, більшість українських оглядачів пише про те, наскільки американці РЕАЛЬНО високо цінують Україну.

Але я зверну увагу на наступне: наскільки ж всратою була і залишається американська близькосхідна політика і скільки в ній було зроблено катастрофічних помилок. І скільки витрачено коштів у ніщо, точніше - у погіршення ситуації для самих США. Ну і так, у успішність політики щодо Близького Сходу не вірять і самі американці.

відео дня

У підсумку 57% американців впевнені, що Ірак для них ворог. Тобто війна, усунення Хуссейна і все оце - було дарма. Навіть, знову ж таки, зробило ситуацію гірше. Тепер Ірак тупо як чашка Петрі для усіляких радикальних рухів. При шаленому зростанні чисельності населення.

Саудівська Аравія - 28% ворог проти 15% союзник. Так, КСА зараз намагається стати субʼєктом, який врівноважено балансує між США і Китаєм, але тим не менш, партнерство з США досі ключова гарантія безпеки королівства. Але ж і КСА можна зрозуміти: у питанні хуситів тих саме США не допомогли, а скоріше навпаки. Тепер ця проблема стала масштабнішо, бо іранські проксі закріпилися буквально на кордоні КСА.

Сусідній регіон, але ситуація подібна. Пакистан. Майже 30 років підтримки дуже специфічних пакистанських режимів, в піку партнерства Індії та СРСР, яке, насправді, ніколи не загрожувало США і не заважало американським компаніям працювати в Індії. В підсумку - Індія, природний ворог КНР, США досі довіряє дуже обмежено, а Пакистан швидко переходить під домінантний вплив Китаю. Тому що Китай не ставить питань щодо прав людини, йому просто треба посилювати ворога Індії.

А, і так, про довгострокове планування і мудрість геополітичних стратегій і оце усе. Їх нема.

Хто такий Юрій Богданов

Юрій Богданов - блогер, аналітик, спеціаліст зі стратегічних комунікацій у сфері бізнесу, державного управління та політики. Колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У 2010 закінчив Київський національний економічний університет.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти