Новий ядерний шантаж: чому Путін готовий спалити Москву і всю Росію

27 березня 2022, 06:27
До російського керівництва почало доходити - Росії в їх розумінні приходить кінець. І Путін готовий піти на все, адже Росія без Путіна йому не потрібна.
Путина
Путін готовий застосувати ядерну зброю, тому що інакше впоратися з Україною він не може / Reuters

Те, що Мединський заявив про те, що Росії, російській цивілізації загрожує небезпека, означає не тільки те, що до них щось почало доходити. Не бачити очевидного неможливо, забивання вух пропагандою, це для колективного Уралвагонзаводу. Але крім того, що до них почало доходити, що їх Росії, Росії в їх розумінні приходить кінець, слова Мединського звучать як загроза - не буде того російського світу, який хочемо ми, не буде ніякої Росії.

Так, це заявлена готовність спалити Москву, Петербург та інші міста Росії, спалити своїх дітей, заради понтів і вже самозбереження групи військових злочинців. Навіщо Путіну Росія, в якій не буде Путіна?!

Сенс їх посилу вільному зрозумілий-змусьте Україну здатися, інакше ми спробуємо спалити вас, незважаючи на те, що знаємо про те, що цим спалимо себе. У Вашингтоні і Брюсселі вважають, що це блеф, і бачать у всій цій риториці безвідповідальні спроби путінської Росії нав'язати світу волю. Не вийде. Причому не вийде не тому, що лідерам вільного світу не страшно.

відео дня

Звичайно, їм страшно. Після тридцяти років спокою і безпеки, які періодично порушувалися "ісламським" тероризмом, прописаним на Луб'янці (безпосередньо або через впроваджених агентів), Москва знову поставила Захід перед ядерним шантажем. Добрий день, ось олень. Востаннє російське керівництво шантажувало Західні еліти на початку 90-х, коли вимагала кредитів, погрожуючи голодом у власній країні. Мовляв, дайте нам грошей, інакше у нас буде голод, а голод в ядерній країні це страшно.

Зараз приблизно така ж ситуація, з тією лише різницею, що тоді грошей країни Заходу могли дати Росії відносно легко, а ось змусити українців здатися не можуть. Не можуть, тому що розуміють, що при будь-яких розкладах Путін піде далі.

Альтернатива тут дуже проста. Або повне припинення допомоги Україні і зняття санкцій, тоді цей самий олень неминуче з'являється в Європі, причому далеко не тільки східній, або санкцій не знімати, з ізоляції не виводити, але тоді все той же ядерний шантаж продовжиться. Ну і головне, змусити Україну здатися під загрозою того, що будуть бомбити її міста, знищувати українських людей похилого віку і дітей, рішуче неможливо, тому що це вже робиться.

У будь-якому місці України, від Печерського району Києва до самого глухого села, всі вже давно прекрасно зрозуміли - якби Путін переміг, то рівень репресій проти українського народу був би набагато вище, ніж при Голодоморі.

Коли Зеленський цитував слова Голди Мейєр - наші сусіди хочуть бачити нас мертвими - це не було красивою цитатою, це реальність. Путін не пробачить українцям опору і при будь-якій можливості знищить все українське, так що вибору в України немає. Немає вибору і у Європи, і у колективного заходу. Немає вибору у світу в цілому.

Трагічну помилку початку 90-х, коли разом з Україною, Білоруссю і Казахстаном, не була денуклеаризована і Росія, доведеться виправляти і виправляти якомога швидше. І не питайте мене як, вагон і маленький візок. Потрібна політична воля. І вона є. Зараз просто йде підбір найбільш безпечних інструментів для реалізації даного завдання.

Зрозуміло, що і у Вашингтоні, і в Брюсселі, і в інших західних столицях, військові та політичні аналітики зараз прораховують варіанти розвитку подій. Військова машина імперії зла вже отримала серйозний удар, але не факт, що цей удар достатній. На наших очах відбувається демілітаризація Росії, демілітаризує Росію Україна, українська армія, сили тероборони і всі громадяни цієї великої країни.

Демілітаризує ціною величезних жертв і нелюдського перенапруження. Так, у Вашингтоні і Брюсселі бояться ядерної зброї і вважають за краще послаблювати Москву поступово, step by step, стратегією анаконди. А тим часом боятися сьогодні потрібно зовсім іншого. Головна небезпека зараз не в ядерному палиці, а в ілюзії керівництва Росії, що незважаючи ні на що, вони ще можуть перемогти.

І чим довше триває війна в Україні, тим довше у них зберігається ця ілюзія, а значить і спокуса погрожувати ядерною зброєю, вимагаючи здачі від України. Тому тактика затягування війни несе в собі набагато більшу небезпеку, ніж надання Україні достатньої кількості важкого озброєння, яке дозволить закінчити війну набагато раніше.

Вінстон Черчілль якось сказав, що американці завжди знаходять правильне рішення, після того, як спробують всі інші. Те, що ми бачимо - класичне підтвердження правоти сера Вінстона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти