Про буферну зону на кордоні з РФ: є два недоліки

4 лютого 2024, 19:46
На кордоні з РФ у перспективі необхідно буде створити ешелоновані рубежі вогневого ураження.
Про буферну зону на кордоні з РФ: є два недоліки
В Україні заговорили про буферну зону / Колаж: Главред, фото: Командування об'єднаних сил ЗСУ

Про буферну зону... 28 червня 2022 року в інтерв'ю "Укрінформ" я озвучив свою думку про створення на кордоні з Росією буферної демілітаризованої зони саме з їхнього боку глибиною 50 км.

У цій зоні заборонено було б розміщення військових частин, важкої техніки, авіації, складів боєприпасів і ПММ. Тільки присутність органів правопорядку і прикордонних військ на легкоброньованому транспорті.

відео дня

Досягнення цієї зони можливе під час мирних переговорів з питання капітуляції Москви.

І ось, про цю ідею говорять на високому рівні і це радує. Адже ідея демілітаризації кордону Росії важлива для забезпечення майбутньої безпеки України на покоління вперед!

Чому саме 50 км?

Все гранично просто - це оптимальна глибина для забезпечення вогневого контролю далекобійною і високоточною артилерією.

На кордоні з РФ у перспективі необхідно буде створити ешелоновані рубежі вогневого ураження. Розглядаючи наявні у нас зараз засоби, це як М777, широка номенклатура САУ 155-мм, а так само М270 і М142.

Фактично, використовуючи ці засоби, можливе створення кількох рубежів ураження цілей глибиною до 50 км. З глибини України в перспективі ця зона може покриватися тактичними ракетами 300/500 км.

Для створення такої буферної зони навіть не потрібно буде заходити на територію Росії. Контроль її може здійснюватися дистанційно, з урахуванням можливостей кожного артилерійського ешелону, ближнього, середнього і дальнього.

Але, за всієї своєї актуальності, у цієї ідеї є як мінімум два недоліки.

Перший - відсутність згоди наших партнерів у питанні нанесення ударів по території Росії західним озброєнням.

Другий - навіть за позитивного вирішення "першого" моменту, достатньої кількості одиниць артилерійських систем для повного закриття кордону з Росією поки що - немає.

Джерело

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти