Про причини агресії Росії проти Україні

8 березня 2024, 06:10
На російські самовиправдання нам має бути начхати.
Про причини агресії Росії проти Україні
Війна Росії та Путіна проти України / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, ua.depositphotos.com

Поїхали соцмережами чергові маніпуляції на тему які українці неправильні і які українці винні у війні. Тож вчергове треба нагадати, що у війни Росії проти України є дві фундаментальні причини:

1. Росія залишилася імперією, і владу в цій імперії захопила переповнена ресентиментом кліка КГБшників на чолі з закомплексованим уп**днем. Які мали час побудувати повноцінну диктатуру, рясно оплачену доходами від нафти, газу і інших ресурсі при пофігізмі Європи і США. І які в певний момент настільки впевнилися у своїй безкарності, що наважилися на війну у Європі. Звісно, заради найбільш ласого шматка який відірвався від імперії - Україні. Чи могло бути інакше? Важко відповісти об'єктивно.

2. Україна не скористалася вікном можливостей в 90-х і втратила час на інтеграцію до ЄС і НАТО. Вже на початку 00-х час було втрачено. Чи могли ми скористатися тим шансом в 90-х і чи достатньо широким було то вікно? Важко відповісти обʼєктивно.

відео дня

Оце - дві реальні фундаментальні причини.

Усе інше - мова, культура, все що ще можна вигадати - це або російські самовиправдання, або віктімблеймінг у чистому вигляді. На російські самовиправдання нам має бути начхати. А ось віктімблеймінг - річ вкрай шкідлива, залиште людей у спокої. Дякую.

Хто такий Юрій Богданов

Юрій Богданов - блогер, аналітик, спеціаліст зі стратегічних комунікацій у сфері бізнесу, державного управління та політики. Колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У 2010 закінчив Київський національний економічний університет.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти