Патова ситуація для російських окупантів

18 червня 2023, 19:56
1573
Яку ділянку росіяни змушені будуть кинути взагалі, заради посилення і утримання іншої?
Полонені окупанти
Окупанти будуть змушені оголяти фронт / скріншот YouTube

Запорізька область і трохи цікавої математики...

Протяжність всієї лінії фронту, саме в Запорізькій області, становить близько 120 км.

Загальна чисельність російського угруповання на Лівобережній Херсонщині, Запорізькій області та трохи Донецькій області - 150 тис.

відео дня

Використовуючи "Індекс БТГр" ми отримуємо функціонал 180 БТГр. Функціонал повноцінної, повністю штатно укомплектованої як особовим складом, так і технікою БТГр в обороні - це 4-7 км. з урахуванням же складу угруповання РОВ на півдні це БТГр на 1-2 км.

І ось здається, що виходить більш-менш, але є нюанс - я відзначив протяжність Запорізької лінії фронту, а саме дане угруповання в 150 тис присутнє частково в Донецькій області, + 60 км, і Херсонська лівобережка з охопленням лінії Запорізької області по Дніпру, ще +296 км.

Тобто - 476 км.

Всьому південному угрупованню РОВ (російські окупаційні війська, - ред.) слід контролювати і фактично обороняти 476 км, в той час як воно, цілісно, може охопити з великими труднощами запорізькі 180 км. І саме з цієї причини, з Херсонської області РОВ перекидає підрозділи для посилення Запорізької групи.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську Академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий Одесит".

Отже, виникає питання. Якщо вже зараз почалося тасування неповноцінного ресурсу, яку ділянку з усіх перерахованих вище РОВ змушені будуть кинути взагалі, заради посилення і утримання іншої?

Патова ситуація для РОВ. Адже не затикаючи вразливе місце, воно буде прорване, але...

Але затикаючи вразливі місця, РОВ оголюють і послаблюють інші, роблячи їх ще більш вразливими. І це прекрасно розуміють в самому командуванні РОВ, але чинити по іншому просто не можуть.

Ось щури і змушені жерти кактус, колотися, пищати, але жерти, а все тому, що, подобається, не подобається... а жри кактус!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти