За лекалами совка: навіщо Путін шукає біолабораторії в Україні

18 травня 2022, 06:32
Традиції СРСР з прив'язки біологічної зброї до США були продовжені в практиці нинішньої гебешної кліки на чолі з Путіним у вигляді звичних заготовок.
Володимир Путін
Володимир Путін на саміті ОДКБ знову повторив тезу про створені в Україні біолабораторії США / Reuters

Тема уявних американських біолабораторій - одна з улюблених фішок російської пропаганди.

До такої міри, що навіть на саміті ОДКБ особисто Путін знову повторив тезу про те, що Пентагон створив в Україні десятки біолабораторій, які вели розробку біологічної зброї.

Кейс пентагонівських біолабораторій почав прокручуватися досить давно в Україні, а вдало був розширений в період ковідної пандемії.

відео дня

Відсутність чітких пояснень про природу походження вірусу породило тонни спекуляцій на масових страхах і інстинктах. Але не тільки коронавірус супроводжував психоінформаційної операції Кремля в Україні.

Російська пропагандистське середовище як пряма спадкоємиця і вдосконалена копія радянської містить у своїй пам'яті просто грандіозну і успішну кампанію в СРСР по прив'язці вірусу СНІДу до Пентагону.

Дезінформаційна кампанія почалася фактично в 1985 році з моменту виходу в "Літературній газеті" статті "Паніка на Заході, або що ховається за сенсацією навколо AIDS" Валентина Запевалова. Це був перший друкований матеріал в СРСР, який звинувачував США у створенні вірусу імунодефіциту в якості біологічної зброї.

Далі використовувалася технологія підміни джерела. Запевалов засновував свої висновки на матеріалах індійської газети Patriot 1983 року, яка викривала зв'язок ЦРУ і появу СНІДу. Радянська газета засновує свій матеріал на основі індійського, створюючи ілюзію поширеності думки.

У статті вказувалося, що після заборони випробувань бактеріологічної зброї в США Пентагон і ЦРУ перенесли дослідження на територію інших країн.

читайте такожЯдерний удар все ближче: чому Росія не може собі дозволити програти війну в УкраїніРадянська пропаганда пов'язувала розробку СНІДу з ім'ям підприємця, міністра оборони США в 1961-1968 рр., президента Світового банку Роберта Макнамари. Для більшої переконливості радянська преса приводила вільні вислови міністра про необхідність запобігти кількості народонаселення в 10 млрд осіб шляхом зниження народжуваності і підвищення смертності.

Традиції прив'язки біологічної зброї до США були продовжені в практиці нинішньої гебешної кліки на чолі з Путіним у вигляді звичних заготовок. Тому нове - це добре забуте старе, як доводить дід Путін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти