Чому гра у "Залужного - політика" шкідлива для України

16 листопада 2023, 06:10
Одні хочуть зробити Залужного політиком тому що не люблять Зеленського.
Чому гра у 'Залужного - політика' шкідлива для України
Зеленський та Залужний / Колаж: Главред, Фото: Facebook/CinCAFU, president.gov.ua

Переконаний, що нашому Фабію Максиму - тобто Валерію Залужному - найбільше шкодить намагання зробити з військового технократа і професіонала - частину політичного порядку денного.

Можливо, колись він захоче бути політиком. Але зараз немає нічого більш шкідливого ніж гра у "Залужного - політика".

Чому це погано? Поки Залужний - військовий професіонал - він сприймається і оцінюється як професіонал. Усіма - політичним керівництвом, міжнародними партнерами, армією і суспільством. Якщо ж вам, тим, хто намагається зробити з нього політика вже зараз це вдастся - його легітимність як професіонала буде анульовано. Бо політика інші політики сприймають виключно у такій ролі. Це логіка процесу.

відео дня

Йдеться про дві групи:

1. Одні хочуть зробити Залужного політиком тому що не люблять Зеленського. І хочуть протиставити головнокомандувача верховному головнокомандувачу. Якщо ви досягнете успіху - у нас буде мінус головнокомандувач.

2. Ті, хто продають Зеленському ідею змінити Залужного заради "успіхів на фронті" або щоб повісити на нього незавершення війни цього року мають розуміти одне: з моменту, коли місце Залужного отримає інша людина вона вже ніколи не буде сприйматися як незалежна фігура. Вона буде одиницею ОП. Помилки чи невдачі на фронті будуть каналізуватися не у цю фігуру і її репутацію, а у репутацію виключно президента. І в армії ця людина буде сприйматися вже не як професіонал, а як людина політиків. З усіма наслідками

Обидві групи роблять спільну шкідливу річ - вони політизують те, що не треба. До кінця війни Залужний - військовий професіонал. Чию легітимність не треба атакувати дрібними політичними амбіціями обох груп.

У нас немає іншого вибору, ніж довіряти людям, які зараз керують українською державою та українською армією. А у них немає вибору, ніж довіряти один одному і своєму суспільству.

На фоні психологічної втоми бажання перемогти "пошвидше" і взагалі бажання робити дурниці зростає. Але зараз - саме час проявити терпіння, витримку і адекватність. В іншому випадку ми або війну програємо, або втратимо багато життів, які могли не згубити.

Тому всі учасники цього забігу. Приберіть свої амбіції, симпатії, антипатії подалі. Це справді - неначасі.

Хто такий Юрій Богданов

Юрій Богданов - блогер, аналітик, спеціаліст зі стратегічних комунікацій у сфері бізнесу, державного управління та політики. Колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У 2010 закінчив Київський національний економічний університет.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти