Чому не варто розраховувати на "групу табакерочників" у Росії

14 березня 2022, 10:14оновлено 30 березня 2022, 16:54
Ніяких змов проти Путіна не буде – система відполірована таким чином, що ні в кого і думка не повернеться в бік шарфика.
Всіх здатних думати про змову проти Путіна відсіяли ще на далеких підступах до важелів системи
ФСБшники прокралися і підставили вождя – Путін був упевнений, що українці зустрінуть квітами, а вони спопеляють окупантів Джавелінами і Нлавами / Фото Reuters

Багато пишуть про заарештовану групу спецслужбістів з 5-го управління ФСБ. Найбільш високопоставлений із них – генерал Сергій Бєсєда.

Пам'ятається, трохи раніше у своїй статті "Саркофаг брехні" я згадав про осіб, яким було доручено формування "п'ятої колони" в Україні – тих самих колабораціоністів, які б зустрічали квіточками колони окупантів.

На цю мету була виділена значна сума – 5 млрд доларів. Не одразу, а поступово, траншами: з 2014 по 2022 рік. І от ця група ФСБшників (але не тільки вони, там ще були задіяні схематозники з РФ і України та, за деякими даними, навіть Медведчук) всі ці роки тупо засвоювала бюджет, а Путіну на стіл лягали причесані доповіді про те, як все росте і колоситься. Мабуть, ніхто зі схематозників не вірив, що дід настільки збожеволіє, що рушить колони в Україну. А він рушив, будучи впевненим, що все готово, ґрунт здобрений гноєм, можна заходити.

відео дня

читайте такожРосіяни, Ласкаво просимо назад в СРСР

Втім, швидко з'ясувалося, що ніякої "п'ятої колони, що колоситься" немає й близько, а окупантів зустрічають Джавелінами і Нлавами, спопеляючи всенародною любов'ю, і аж ніяк не тією, на яку розраховували.

Медведчук розумний, він чкурнув одразу, розуміючи, що гнів Путіна неминучий. А куди податися генералу Бєсєді та іншим попадосникам? І от тепер вони нудяться під домашнім арештом, вимолюючи диво, яке не станеться.

Тож спекуляції про "групу табакерочників" засуньте назад тим, хто розквакався про "змову, що назрівала". Ніяких змов. Система відполірована таким чином, що ні у кого і думка не повернеться в бік шарфика. Всіх здатних думати на цю тему відсіяли ще на далеких підступах до важелів системи, а поруч із фараончиком хлюпається дистилят кончених виродків і утирків, щасливих від шансу "доторкнутися до генія сучасності". Нехай навіть він і путлориле гитлереня.

читайте такожРосія догралася до параду суверенітетів: чому Москві пора прощатися з Сибіром і не тільки

Тож історія ця виключно корупційна, а не політична. ФСБшники прокралися і підставили вождя. Нічого особистого. Будуть покарані. На їхнє місце поставлять інших, що вже б'ють копитом від нетерпячки. А придворні схематозники придумають що-небудь нове: "не вийшло з "п'ятою колоною" – будемо тупо рівняти з землею всю Україну або запустимо бактеріологічку". Якось так.

Олександр Сотник, головний редактор незалежного суспільно-політичного каналу Sotnik-TV, російський журналіст, письменник, публіцист

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти