Чому окупанти не переходять у режим масових ударів по Україні

12 листопада 2023, 06:40
814
Ракетні удари і нальоти станом на 11 листопада.
Чому окупанти не переходять у режим масових ударів по Україні
Росіяни почали берегти ракети / колаж: Главред, фото: ДСНС України, Міноборони РФ

У ніч на 11 листопада російські окупанти застосували по Україні дрони-камікадзе Shahed-131/136 в кількості 31 з яких 19 були збиті. Так само, були використані ракети Х-31 і П-800 "Онікс", перехоплення яких не вдався.

Сумарно, станом на 11 листопада окупанти вже застосували 121 дрон-камікадзе Shahed-131/136.

В цілому, приблизно така ж була інтенсивність нальотів, навіть трохи вище, в жовтні за аналогічний період - 159. Тому, будь-яких кардіальних змін в системності застосування Shahed-131/136 не спостерігається.

відео дня

По ракетах так само немає будь-яких істотних змін з вересня. РОВ роблять ставку на складні або взагалі неможливі для перехоплення в ряді областей України ракети. Йдеться як про протирадіолокаційні Х-31п так і балістичні ракети серії Іскандер-М І П-800 "Онікс". Останні, практично всі застосовуються по Одесі та Одеській області.

Так само, вважаю за необхідне відзначити, що за минулу добу тактична авіація РОВ застосувала в зоні бойових дій 70 КАБ. Всього, за 10 днів листопада вже було застосовано понад 550 КАБ росіянами і цілком можливо, що листопад стане рекордним за цим показником. Принаймні 6 листопада було встановлено абсолютний добовий рекорд застосування КАБ - 103.

З усього вищевикладеного можна зробити кілька висновків.

Перш за все - РОВ не переходять в режим масових ударів по Україні, а діють згідно встановленого помірного графіка, який їм дозволяє одночасно як зберігати інтенсивність ударів, так і накопичувати боєкомплект.

РОВ виводять на максимум застосування КАБ, які для них стали рятувальним кругом на багатьох проблемних ділянках фронту і поки ми не вирішимо цю проблему, говорити про якісь масштабні і стрімкі прориви не доводиться.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти