Чому Росію навіть без Путіна потрібно тримати в ізоляції

31 березня 2022, 12:32
Навіть натяки на те, що Росія може вийти з ізоляції - це додаткові тисячі жертв в Україні зараз і зростаюча загроза для Європи завтра.
Росія, Прапор
Росію, як і росіян, потрібно тримати в ізоляції, тому що на Україні вони не зупиняться / УНІАН

Як би це страшно не звучало, людина звикає до всього, навіть до війни. Не знаю, чи можливо звикнути до постійної небезпеки і тривозі за життя своїх близьких. Думаю, що ні. Але ось до того, що йде війна, до того, що постійно відбуваються моторошні злочини, звикнути можна, тим більше якщо ці злочини відбуваються довго і не у тебе вдома. Постійне обурення, біль, тривога, гнів - все це притупляється. Жахлива реальність більше не шокує, А стає даністю. І ось це найстрашніше, це те, на що сподіваються і розраховують ці тварі.

Так, вони брудні злочинці, але ж Росія велика держава, і незважаючи на всі злочини, з нею повинні рахуватися. Вони не можуть повірити в те, що Росію можна вимкнути (до речі, технічно це виявилося набагато простіше, ніж здавалося раніше). Далі залишається моральний аспект, і на цьому аспекті вони відіграють по повній.

Класична схема описана вже давно. Жителів України вбивають у своїх будинках, на вулицях своїх міст. Вбивають де тільки можна, незалежно від віку, статі і навіть політичних поглядів. Але хіба через це повинні страждати громадяни Росії? Війну ж почав Путін. А жителі Європи повинні страждати і платити більше? Вони ж тут зовсім ні до чого. Путін поганий, але чому при цьому повинні страждати всі ці милі, ні в чому не винні люди. Адже якщо не купувати у Росії газ, страждатимуть російські громадяни, у Путіна в бункері все є. Нам кажуть - воюйте з Путіним, а не з Росією. І на тлі звикання до війни, ця думка все більше і більше просувається до незміцнілих розумів ситих європейців.

відео дня

Про жителів Росії, як праведників, так і уралвагонзавод, все вже сказано і повторюватися я не буду. А ось для жителів Європи, боюся, що апеляції виключно до моральних аспектів буде замало. Недостатньо всім німцям, французам, італійцям та іншим європейцям щодня показувати фотографії вбитих дітей, потрібно поряд з фотографіями і Відео російських жертв постійно показувати снаряди з написом "На Берлін", якими сьогодні руйнують Маріуполь, Харків і Чернігів, показувати Соловйових, що віщають на уралвагонзавод про знищення Європи. Показувати і пояснювати, що вони наступні, І якщо сьогодні не зупинити орків, завтра біда прийде в їхні будинки, завтра їх дітей будуть вбивати. І це не фігура мови, це реальність, яку вони повинні добре розуміти.

Сьогодні не тільки дії, але навіть натяки на те, що Росія може вийти з ізоляції - це додаткові тисячі жертв в Україні зараз, і зростаюча загроза того, що теж саме буде в Європі завтра. Східні європейці, крім відмороженого на всю голову Орбана, це добре розуміють.

Ну а Західні бачили російську окупацію Востаннє більше двохсот років тому і їм не зрозуміти, що це таке. Хоча зрозуміти саме час, нехай подивляться, що вони творять в європейській країні і їм буде неважко уявити свій завтрашній день. Так що коли мова йде про підтримку України, там питання не в моралі, а в інстинкті самозбереження. Ось, що їм потрібно постійно пояснювати.

читайте такожЩо чекає Путіна після війни в УкраїніНу і щоб два рази не вставати, пара слів з приводу розмов про" приєднання " так званої Південної Осетії до РФ. Логіка політичних лідерів кударців (південні осетини) зрозуміла, системна криза в Росії запущена. У цих умовах єдиним шансом зберегти статус-кво, це стати частиною Росії. Питання міжнародного права та інша "дурниця" ніколи не цікавили Москву. А зараз, коли сама Російська Федерація опинилася поза законом, тим більше.

Інша справа, чи потрібен буде самим оркам цей чемодан без ручки. Адже якщо вони зараз окопаються і будуть накопичувати сили для наступного останнього і рішучого бою, відкусити територію, за допомогою якої можна загрожувати регіональним логістичним шляхам цілком логічно. Але з іншого боку, ресурси Москви вже сьогодні обмежені і будуть скорочуватися. А рішучий бій, як показала практика у них не на півдні, а на заході. Як вирішать цю дилему стратеги в Кремлі будемо дивитися, але нам це не повинно бути цікаво. Окупує Росія цей регіон Грузії або анексує - без різниці. Все одно їм доведеться це повертати. І набагато раніше, ніж може здатися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти