Чому США і Німеччина грають танками в наперстки

19 січня 2023, 20:47
Поява німецьких танків в Україні має величезне історичне та символічне значення.
Шольц, танк Леопард
Німці тягнуть з передачею танків Україні / Колаж УНІАН, Bundeswehr

Німеччина і США публічно з'ясовують стосунки, хто першим і за яких умов повинен передати танки Україні, яка бореться проти російського агресора. І ми не знаємо на кого розрахована ця вистава - на Україну чи Росію. Так, канцлер Шольц у розмові з президентом Байденом заявив, що він готовий дозволити передавати Україні німецькі танки Леопард за умови, якщо США дадуть свої танки Абрамс. Звичайно, такі танки - це сильний аргумент у боротьбі Заходу з Росією.

Поява німецьких танків в Україні має величезне історичне і символічне значення. Можна зрозуміти німців - вони кілька десятиліть наполегливо культивували дружбу з путінською Росією, а тепер, в 2023 році, як і в 1914 і 1941 німецькі танки підуть в бій на схід. Німеччині доведеться допомагати не Росії, а Україні, що було немислимо для німців ще рік тому.

відео дня

Для США, відкрита співучасть Німеччини у військово-політичній перемозі України над агресором - Росією буде очевидним доказом, що німецький істеблішмент остаточно розірвав свої відносини з Росією і визнає Україну частиною єдиної Європи, а не сферою впливу Кремля. Для України другий результат - єдність Європи, важливіший першого.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти