Чому Захід не віддасть Путіну Україну

25 травня 2022, 19:29
У Кремлі вирішили, що Україну можна затягнути до своєї печери шматками, але не одразу, а протягом двох-трьох років.
Російські яструби махають крилами, вимагаючи прискорити темп війни в Україні
Путін вирішив різати Україну по шматках, поступово і затягувати до РФ / Reuters

Якщо не вийшло наскоком – Кремль переходить до плану B. А він простий: "потихеньку", що так філігранно вміє робити бункерний маніяк. Відрізати від жертви один шматочок за іншим. Ще тиждень тому ра**исти контролювали 15% території України – аж раптом дивишся, а сьогодні вже 20,7%. І вони продовжують наступати, пищати і лізти в прагненні оточити Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Рубіжне. Патрушев повідомляє: "Росія не женеться за термінами, нацизм потрібно викорінювати на 100%. Всі цілі будуть досягнуті".

Рашисти змирилися з тим, що їхній "бліцкриг" не вдався. Тому планують захопити країну поступово. Якщо бонзи бачать, що можна затягнути Україну до своєї печери шматками – нехай навіть і не одразу, а протягом пари-трійки років – вони приймають такий варіант. Поспішати їм нікуди, вони працюють на результат, а гра в довгу – їхній спец-талант, що б там не говорили наївні експерти, які побачили "деградацію системи".

А якщо Україна перейде в наступ і відчайдушно пожене ра**истів зі своїх територій, маніяки готові змести з дошки всі фігури зі словами "не діставайся ж ти нікому!".

відео дня

Станом на 23 лютого 2022 року під тимчасовою окупацією було 43 300 кв. км або 7% української території. Тепер ця площа в 2,9 разів більше і становить приблизно 125 тис. кв. км. Тому говорити про поразку орків – ой як рано! Їхній вождь звик намотувати кишки на кулак десятиліттями за принципом "терпи, моя красавица, все одно буде по-моєму".

До того ж, Путін сподівається на те, що одного разу світ і Європа втомляться від української теми. Скільки можна жити в стресі і терпіти незручності? Санкції боляче б'ють не тільки по Ублюдистану, а й по ЄС – теж. Нафтогазові страждання повинні спотворити морду обличчя середнього європейця. Та й США відчувають якийсь економічний дискомфорт. А тут все просто: поступіться, і ваша біль закінчиться. Просто віддайте Україну – і все як рукою зніме. І блакитне паливо поллється, і нафта зажурчить, і паща Шредера порветься від щасливої посмішки…

Але нічого такого не буде. Захід усвідомив головне: якщо віддати Путіну Україну – цей монстр завтра окупує Казахстан і зично вимагатиме повернути його імперії країни Балтії та Польщу. Тому поступок не буде, а будуть нові озброєння і гуманітарна допомога. Буде ізоляція по всіх можливих позиціях і арешт усіх можливих російських активів. Оточення Путіна стогне: олігархам боляче від втрат. Вони зазнали збитків, які не сумісні з колишнім комфортним життям.

З іншого боку, яструби махають крилами, вимагаючи прискорити темп війни. Вони вважають, що резерв біомаси орків дозволяє провести термінову мобілізацію і, навалившись всією тушею, закидати Київ трупами. Своїх не шкода, чужих – тим більше.

читайте такожРосія готова підпалювати Європу: як відмова України капітулювати зіпсувала серйозним людям плани

Але Путін зволікає. Він передбачає широкий фронт санкційних наслідків, які ось-ось обрушаться на глибинаріїв, а зводити зростаюче невдоволення в ступінь сказу він не готовий.

Він краще запустить нову дезу про свій відхід. От уже і колишній глава британської розвідки МІ-6 Річард Дірлав припустив, що оточення може замінити Путіна на Патрушева, додавши, що в 2023 році Путін помре, але причин імовірної "смерті" не назвав. Складно сказати: чи переслухав наївний розвідник ефіри солов'їної професури, але лейтмотив чути чітко: "за каменем у нирках у Путіна ховається рак Паркінсона. Він трясе головою і ворушить клешнями, якими розтерзає тіло вже скоро. Залишайтеся на місцях, все трапиться само собою!". А якісь неназвані "джерела АП" таємно зв'язалися з виданням "Медуза" і пошепки додали: "Президент і "войовнича" частина його оточення досі не вірять, що загрози ембарго з боку Заходу будуть реалізовані. А в Кремлі негласно обговорюються фігури наступників". Наприклад, челядь може придивлятися до фігури нової глави МНС Олександра Куренкова, про якого ніхто нічого достеменно не знає за межами путінського двору. Перешіптуються, що він походить із пітерської команди Іванова-Черкесова; Зінічев №2, "темна конячка" ФСО, з прицілом мало не на головний стільчак. І тут же зі склепу висунулася кротяча голова Венедиктова і повідомила: "Коли вся інформація будується на джерелах "близьких" до Адміністрації президента або "близьких" до уряду, треба розуміти, що "джерела" – це політтехнологи, яким доручена розводка громадської думки". Магія викрита, а "Медуза" – спецпроект, створений для зручності в справі дезорієнтації громадськості, сліпо вірить у те, що "клеймо іноагента – гарантія опозиційності".

читайте такожУ США два можливі плани щодо війни з РФ, один з них – не на користь України

Рашизм проник уже настільки глибоко, що, подібно монстру, вилазить навіть із черева опозиції. Під час виступу на Антивоєнній конференції у Вільнюсі Гаррі Каспаров перетворився на совкопітека і розповів про те, що депортація українців із Криму "дає всі підстави українській владі проводити те ж саме щодо російського населення, а хто буде його захищати, Путін? Ми в підсумку повинні поширювати зони свого впливу на різні аспекти русского мира... Чому ми повинні віддавати їм русский мир, російську мову і всі ідеї, які пов'язані з просуванням прогресивного всього?". У чому прогресивність "русского мира", геній шахової думки не уточнив. Зате на тій самій конференції прозвучала пропозиція "політично оформитися" громадянам Росії, які виступають проти війни. І це можна зробити на базі якоїсь інтернет-платформи, мережевого співтовариства, що претендує на міжнародну легітимацію, де видаватимуть паспорти "хороших росіян". Досить зареєструватися, підписати антивоєнну декларацію, підтвердити особу і отримати ID. І закордонні негаразди як рукою зніме, бо за таку паспортину точно в пику не дадуть.

читайте такожСпроба злити Україну Путіну провалилася: чому біситься Франція

Система подає сигнали про порятунок, генеруючи нові форми для самозбереження. Вона ще вірить, що якщо не переможе в Україні, то хоча б трансформується з опорою на "хороших росіян" – Гудкових і Чичваркіних, Волкових і Навальних. Але вона вже здохла і смердить усіма орками, що гниють по узбіччях доріг. І будь-які зусилля оживити покійницю викличуть у всьому світі лише відторгнення самих реаніматологів. І на руїнах імперії, добре протравлених від бацили "русского мира", виникне щось зовсім інше.

Олександр Сотник, головний редактор незалежного суспільно-політичного каналу Sotnik-TV, російський журналіст, письменник, публіцист, для Sotnik-TV

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти