Підготовка до чергової фази глобального протистояння вже безсумнівно почалася

4 вересня 2022, 17:53
Ми, в Україні, маємо розуміти, що мир буде досяжний лише у рамках нового загальноєвропейського, а то й світового консенсусу
Підготовка до чергової фази глобального протистояння вже безсумнівно почалася
Мир можливий лише у рамках нового загальноєвропейського консенсусу/ фото: Генеральный штаб ВСУ

Давньоримський філософ, політик, оратор і письменник Марк Туллій Цицерон вважав, що "Мета війни — мати можливість жити неушкодженим у мирі". Тобто жити у світі, де мир буде відносно стабільним і де загроза війни щонайменше у ближчій та середньостроковій перспективі не буде сприйматись як невідворотна.

Ми, в Україні, маємо розуміти, що такий мир буде досяжний лише у рамках нового загальноєвропейського, а то й світового консенсусу, який на жаль поки що навіть й не проглядається.

відео дня

І тут навряд чи можна дати якійсь реалістичний прогноз. Адже, політикою керують живі люди. А як справедливо зазначив популярний нині автор резонансної книги "Чорний лебідь" Насім Талеб: "Людської поведінки не спрогнозуєш".

Єдине, що можна сказати з упевненістю – це те, що зовнішні політико-дипломатичні контури двох таборів країн-опонентів вже можна побачити.

Зокрема в Україні і Тайванській протоці, а підготовка до чергової фази глобального протистояння вже безсумнівно почалася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти