Пожежна інспекційна поїздка Залужного на фронт

16 січня 2024, 19:10
Інший військовий на псевдо "Рись" зауважив, що в нас зводять до мінімуму використання мін для укріплень, щоб не засмічувати українську землю.
Пожежна інспекційна поїздка Залужного на фронт
Залужный / Колаж: Главред, фото: t.me/CinCAFU,17-я отдельная танковая Криворожская бригада имени Константина Пестушка

Часто-густо тих, хто наважується критично висловлюватися про перебіг подій на війні, звинувачують у неінформованості: "ви що, у Генштабі служите, патякаєте, про що й гадки не маєте". Або навпаки — у надмірній інформованості: "видаєте наші секрети ворогові".

А що казати, коли подібний критичній матеріал дає Reuters – одне з найпотужніших інформаційних агенцій світу. Журналісти якого на власні очі побачили незадовільний стан наших укріплень, які споруджуються.

Воєнний інженер на псевдо "Ящір" розповів журналістам, що "спочатку ставлять "зуби дракона", потім мотки дроту, а потім міни, якщо вони використовуються. Я вважаю, що більшість цих бар'єрів потрібно було будувати набагато раніше, можливо, навесні. Це займає занадто багато часу".

відео дня

Інший військовий на псевдо "Рись" зауважив, що в нас зводять до мінімуму використання мін для укріплень, щоб не засмічувати українську землю. Воно-то так, але ж ми пам’ятаємо, що саме потужні мінні поля стали чи не найбільшим стримуючим фактором для нашого наступу минулого року.

А командувач об'єднаних сил України Сергій Наєв уточнив для Reuters: "Коли цивільні зроблять свою роботу (побудують позиції), ми щільно замінуємо їх". Тобто, все це — з акцентом на майбутнє. На завтра, навіть, не на сьогодні. А потрібно на вчора. Не надто оптимістично, погодьтеся.

І в цьому сенсі термінова інспекційна поїздка в ці краї головнокомандувача Валерія Залужного виглядає як спроба якось загасити скандал, якій вже набув міжнародного розголосу.

Мабуть, хтось з піарників головнокомандувача порадив прибути особисто, на місці розібратися і призначити винних. Цілком можливо, що з кадровими рішеннями.

Так, покарання винних — необхідно. Але важливіше — вирішити проблему, яка заважає швидко будувати потрібні укріплення, зокрема, налагодити ефективну взаємодію військових і цивільних. А це дозволить перекинути частину військовиків, які змушені перебувати там, щоб стримувати потенційну загрозу нового вторгнення, на інші ділянки фронту. Де вони зараз вкрай потрібні. І це, до речі, дещо пом'якшить хід мобілізації, про яку стільки сперечаються.

Чи вплине "пожежна" інспекційна поїздка Залужного на проблему, побачимо найближчим часом.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти