Право першого пострілу, або як Захід розв'язав з Росією війну конфіскацій

20 березня 2022, 08:33
Після 28 березня РФ почне конфіскації власності у "недружніх країн". Можна не сумніватися, що всі вони дадуть відповідь взаємністю.
США, Росія, прапори
Після 28 березня Росія намагатиметься активно націоналізувати майно іноземних компаній / Getty Images

З 15 березня Росія почала глобальну війну. Про конфіскацію майна і грошей компаній з "недружніх країн" глави ра**истів заговорили активно після 24 лютого і Путін наказав скласти повний список цих країн. До цього в ньому були тільки Чехія і США.

Даний список з'явився і був затверджений 7 березня. До нього увійшли Україна, країни ЄС, Австралія, Албанія, Андорра, Великобританія, Ісландія, Канада, Республіка Корея, Ліхтенштейн, Монако, Нова Зеландія, Норвегія, Сан-Марино, Північна Македонія, Сінгапур, США, Тайвань, Федеративні Штати Мікронезії, Чорногорія, Швейцарія та Японія. У Кремлі навіть не зрозуміли, що, включивши в список Тайвань де-факто визнали його окремою державою. Але це проблема Китаю. У підсумку в списку 49 держав, які можуть пишатися тим, що опинилися в ньому, а також починати приймати закони про відповідну конфіскацію майна і грошей держави РФ і його резидентів.

Перший практичний крок до конфіскації власності "недружніх країн" був зроблений 15 березня, коли вийшов указ, що вимагає від росавіакомпаній зареєструвати свої літаки в Рф протягом десяти днів. До цього 95% авіапарку Рф було зареєстровано за кордоном, в основному в Ірландії і на Бермудських островах (Великобританія). Якість льотних сертифікатів РФ завжди викликало сумніви і її Авіакомпанії, що здійснювали міжнародні рейси, воліли реєструвати їх за кордоном. Це було дешевше і зручніше, так як позбавляло від російської корупції і принижень.

відео дня

Оскільки Ірландія через напад РФ на Україну, а потім і Бермудські острови, скасували свої льотні сертифікати для рослітаків, що на практиці веде до відмови їх обслуговувати у всіх аеропортах світу, то і з'явився указ про їх перереєстрацію в РФ. Питання в тому, які країни погодяться визнавати сертифікати РФ, коли її виганяють з усіх міжнародних організацій за бандитизм.

Для РФ це не найнеприємніше питання, оскільки Європа, США, Канада і деякі інші країни і так закрили небо для її літаків з будь-яким льотним сертифікатом. Набагато неприємніше для РФ те, що в країнах ЄС зажадали від своїх лізингових компаній до 28 березня розірвати договори на оренду літаків з росавікомпаніями. Близько половини авіапарку в Рф-це взяті в оренду літаки. Після 28 березня орендодавці вимагатимуть їх повернути.

Кремль на цю велику неприємність відреагував виключно в пропагандистському форматі-зобов'язав росавіакомпанії літаки не повертати і внести за них плату рублями, а не валютою. Чому не шишками або трісками, не зрозуміло. РФ готується вкрасти після 28 березня чужі літаки і починає вибудовувати собі виправдання: ми за них оренду заплатили, нехай і трухою, але Нашою, і взагалі це все "недружні країни", і ми з ними МОЖЕМО робити все, що захочемо. Розривати з нами договори оренди вони права не мають, так як ми поодинці перемогли Гітлера і на Куликовому полі розбили чи то татар, чи то монголів, самі вже погано пам'ятаємо кого. Але ніби як розбили, незважаючи на те, що після цього ще сто років їм данину платили і Москва згоріла, як часто бувало після найбільших перемог.

Отже, після 28 березня РФ почне конфіскації власності за списком "недружніх країн" і для краси звучання назве це "націоналізацією". Можна не сумніватися, всі "недружні країни" дадуть відповідь їй взаємністю.

"Недружні країни" налаштовані більш ніж рішуче, але дають РФ право першого пострілу і не тільки в прийдешній війні. Схоже, це поширюється і на ядерну війну, якій зараз безперервно загрожують ра**исти. "Недружні країни" явно мають довгий план і слідують йому, дозволяючи РФ тішити себе грою "Бий першим, Фреді". Назва цього старого датського фільму в РФ за три місяці до її нападу на Україну стало несподівано популярним, і вся ра**истська рать, від Гіркіна до професора Солов'я, кричала або абстрактно радила: "Бий першим, Путін". Той 24 лютого взяв і вдарив по Україні, слідуючи цьому всеросійському заклику.

читайте такожУкраїна впритул наблизилася до того, щоб забрати собі "кубушку" КремляТепер "недружні країни" чекають, коли РФ першою почне війну. Це нагадує старий прийом: відкривати вогонь по ворогу, коли той підійде ближче. З цієї причини США і дозволили РФ оплатити 16 березня частину її держборг в 117 млн. доларів з тих 315 млрд., які у них лежать замороженими. Точно так само вони дозволять РФ в кінці березня передати їм ще 640 млн. з американської "морозильної камери". Занадто малі обидва ці платежу, навіть до мільярда не дотягують, щоб відхилятися від генерального плану. Чи дозволять вони взяти РФ в квітні з "морозилки" два млрд., буде залежати мінімум від двох факторів: результатів українсько-російських переговорів і від того, чи почнуть ра**исти конфіскацію літаків.

Якщо в діапазоні між 28-31 березня Лавров не пообіцяє Кулебі вивести війська РФ з усієї території України, включаючи Крим, то "недружні країни" почнуть активно діяти за наявним у них планом і з американської "морозильної камери" гроші їй видавати для поточних платежів перестануть. Держборг Рф становить 121 млрд. доларів, без урахування боргів її корпорацій. Це близько 40% від суми в "морозилці" США. У "морозилках" ЄС, Великобританії, Швейцарії, Японії, Ліхтенштейну, Монако, Андорри та інших країн теж лежать гроші РФ. Тому вона і оголосила війну Андоррі, Ліхтенштейну і Монако, внісши їх до списку "недружніх країн", притому, що вони не тільки не в НАТО, але навіть армій не мають.

читайте такожСанкції проти Росії: чому дефолт за поребриком трапиться не скороЗ "заморожених" грошей РФ і запропонують добровільно виплатити репарації Україні, в тому числі за ту дніпровську воду, яку вона зараз Краде через Північно-Кримський канал, за вкрадений в України за вісім років газ з чорноморського шельфу та інший завданий збиток. Іноземні компанії, які пішли з РФ через її напад на Україну, теж мають законне право вимагати компенсацій за заподіяну їм шкоду і неотриманий прибуток. Ті, хто не встигнуть до 28 березня покинути РФ, це право, природно, втратять.

Кабмін України зовсім не просто так став зараз енергійно підраховувати всі втрати від війни і окупації, куди повинні увійти і компенсації біженцям, а також тим країнам, які їх прийняли. Зазвичай такі підрахунки починають робити перед фіналом війни. Так що, Україна зовсім не випадково ставить Росію"на лічильник". Як би далеко не просунулася армія ра**истів в Україні, платити їй за це однозначно доведеться. Причому цифра репарацій буде лише зростати, пропорційно її просуванню і продовженню війни.

Якщо Лавров до кінця березня не підпише папір про виведення росармії з України, а Путін потім не завізує її при зустрічі з Зеленським в Єрусалимі або Анкарі, то від трильйона доларів, що лежать на Заході, який Навальний і вся росопозиція обіцяла росіянам за повалення путінського режиму, мало що залишиться.

читайте такожЧому Путін поспішає вийти з війниЧим закінчиться російське вторгнення 24 лютого в Україну першими правильно зрозуміли Російські євреї, особливо ті, хто був "гаманцями" Путіна, і швидко полетіли в Ізраїль. Навіть Ксенія Собчак, яка промишляла не тільки ловом крабів на Камчатці, оголосила себе єврейкою по першому чоловікові і на цій підставі попросилася в Ізраїль. Собчак виявилася набагато розумнішою, ніж вважалося.

Аналогія з тим, як нацисти виводили гроші і виїжджали в країни Латинської Америки в кінці Другої світової війни, напрошується сама собою. Але нещасне уряд Ізраїлю, якому завжди вистачало своїх проблем, включаючи ту, як сформувати уряд, тепер займається тим, як бути з цією "манною небесною", яка впала йому на голову з РФ, притому, що воно у неба її не просило. Знаючи кмітливість ізраїльтян, можна припустити, що вони знайдуть спосіб теж пред'явити Росії свій рахунок і зажадати його оплатити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти