"Припинення вогню на Різдво": гра Путіна в договороздатність почалася

5 січня 2023, 19:09
Це візьмуть на озброєння любителі "договорів посередині", яких в Європі на сьогоднішній день залишилося чимало і тут не треба спокушатися.
Володимир Путін
Володимир Путін / скріншот

Дивіться, яка цікава історія у нас виходить: спочатку в ЗМІ потрапляє інтерпретація телефонних переговорів Путіна і Ердогана у викладі адміністрації Ердогана.

Він закликає до одностороннього припинення вогню, нагадавши про "успіх ініціатив" по зерновому коридору, обміну полоненими і створення зони безпеки в Енергодарі (покажіть мені, де там зона безпеки, і я буду дуже вам вдячна, але ви не покажете).

відео дня

Потім ми бачимо інтерпретацію ОП: необхідність двостороннього співробітництва, особливо в частині газових питань і атомної станції Аккую, Сирія, зустрічі міністрів оборони і окремо Україна. За пропозицією Ердогана було сказано наступне: Так, відкриті, так, договороздатні, але попередні вимоги і "облік територіальних реалій". Тут відразу виникає кілька питань: попередні - це які? Денацифікація? Демілітаризація? Територіальні реалії - це які? З анексованим Херсоном, який Україна вже звільнила? Або як?

Окремо в ОП пишуть по зерновій угоді - мовляв, не перешкоджайте російському експорту продовольства і добрив і тоді угода влаштовує.

А тепер ми бачимо логічне продовження цих інтерпретацій: Путін віддає наказ про введення режиму припинення вогню з 6 (12.00) до 7 січня (24.00) "по всій лінії бойового зіткнення". І тут формулювання мають значення: що в нинішніх умовах означає "по лінії"? Щодня РФ обстрілюються міста, які від цієї лінії далеко. Це буде вважатися порушенням?

Але головне не це. Головне, що гра в договороздатність почалася.

Нібито у відповідь на прохання Патріарха Кирила. Але Ердогану це буде представлено як "врахування його побажань". І Ердоганом це буде представлено так теж. А головне - це візьмуть на озброєння любителі "договорів посередині", яких в Європі на сьогоднішній день залишилося чимало і тут не треба спокушатися.

А взагалі це прекрасно описується цитатою з класика: працює ФСБ, працює РПЦ (абревіатури ці означають приблизно те ж саме).

А це означає, що тиск на переговорну тему буде тільки посилюватися.

І це означає, що ФСБ буде все більш явно проявлятися в цій грі.

І це означає, що треба працювати. І не грати в Чапаєва там, де пропонують шахову партію - причому вже давно на декількох дошках відразу.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти