Ознака майбутньої громадянської війни в РФ

8 травня 2023, 08:38
Всі шукають в поведінці Пригожина якусь логіку, хоча б "конспірологіку", - марна праця.
Пригожин
У поведінці Пригожина логіки немає / колаж: Главред, фото: 59 ОМПБр Якова Гандзюка, скріншот

В продовження теми громадянської війни, але в практичному ключі. Пригожин - безумовний головний ньюсмейкер Росії останніх тижнів. Він створює за день більше шуму і драйву, ніж вся АП за місяць. При цьому розкрився його незвичайний талант організатора і шоумена (без тіні іронії). Це, однак, якраз і є одночасно як сильною стороною, так і вразливістю. У своїй грі він заходить занадто далеко і занадто часто виходить з берегів, щоб у Кремля рано чи пізно не виникло бажання вкоротити його дамбою.

Парадокс ситуації полягає в тому, що за ці два тижні Пригожин наговорив фейків про російські збройні сили на два довічні терміни. Але оскільки він зараз "пам'ятник", хто ж його посадить? Думаю, йому будуть слати інші сигнали. Втім, це навряд чи його зупинить. Він став найманим революціонером не від хорошого життя. Операція під Бахмутом, як і вся СВО, зайшла в непрохідний глухий кут. Хтось повинен бути призначений стрілочником, і Пригожин відчайдушно бореться за те, щоб цим стрілочником не став він сам. Проблема в тому, що як образно висловився один з політичних конкурентів Пригожина, голова підтримуваного стрілецьким "клубу розсерджених патріотів" Павло Губарєв, вступивши на стезю бунтаря, Євген Пригожин сів на велосипед, і тепер, щоб не впасти, йому доведеться безперервно крутити педалі.

відео дня

Причому чим вище гірка, тим сильніше доведеться крутити. А ось зістрибнути з цього велосипеда не так просто, як застрибнути на нього. Революція засмоктує своїх дітей. Вже не важливо, що з цього приводу думає сам Пригожин – це він так приколюється або так марить. Його велосипед тягне його вперед по колії, яка веде в пекло чистіше Бахмута.

Всі шукають в поведінці Пригожина якусь логіку, хоча б "конспірологіку", - марна праця.

Її там немає, його дії ірраціональні, як і дії всіх його опонентів, кураторів і прокураторів. І в наростанні цієї ірраціональності я бачу головну емпіричну ознаку переходу громадянської війни в Росії в фазу відкритого горіння. Одного разу ми прокинемося і зрозуміємо, що це ранок стрілецької страти.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти