Проект "Стіна": навіщо раптом знадобилося витрачати на нього 17 мільярдів

23 листопада 2021, 08:32
За дивовижним збігом обставин, нова "Стіна" коштує набагато дорожче (майже в три рази), ніж огорожа "попередників" теперішньої влади.
стіна
У нас практично немає кордону з Білоруссю на більшості ділянок / 24 Канал

Є цілком обґрунтовані підозри, що проект "Стіна", яку активно просуває Монастирський (хто не в курсі, це теперішній глава МВС), може стати ще одним "Великим будівництвом" (в народі іменованим "Великим крадівництвом"). Глава МВС попросив 17 млрд гривень на облаштування цього загороджувального паркану з колючим дротом, вежами, системою відеоспостереження та іншими атрибутами на відрізках кордону з Росією і Білоруссю.

В принципі, сама ідея загороджувального об'єкта хороша. З позитивного те, що будівництво починається, тому що, по суті, у нас практично немає кордону з Білоруссю на більшості ділянок. Правда, нинішня влада в особі монастирського не може називати ідею своєю. В принципі, як і все "Велике будівництво". Воно і до цього здійснювалося, тільки так пафосно не називалося.

читайте також"Стіна" на кордоні з РФ і Білоруссю і вогнева відсіч: Україна вводить ешелонне прикриттяЗа дивовижним збігом обставин, нова "Стіна" коштує набагато дорожче (майже в три рази), ніж огорожа"попередників" нинішньої влади, яку Зе-команда називає "це ті політики, які 30 років нічого не робили в країні". Саму стіну придумав і почав реалізовувати Арсеній Яценюк на кордоні з Росією. Було багато критики, особливо обурювалася РФ, яка по-своєму бачить кордон з Україною. Їх влаштовує повна відсутність перешкод, що на руку і контрабандистам, і диверсантам. Як бачимо, сьогоднішня влада із затримкою в два роки просто продовжить проект, розпочатий тодішнім урядом в 2015 році в більш важких обставинах.

відео дня

Так от, є небезпідставна підозра, що розпоряджатися грошима будуть за принципом "Великого будівництва" (сам виділяю гроші, сам контролюю, сам знімаю відосики про те, як "щось будувалося, але це не точно"). Тим часом, незрозуміло хто буде зводити об'єкт. Чи не перетвориться ідея на чергову порцію піару від Зе-команди для підняття стрімко падаючого рейтингу? Чи зможуть вони впоратися з рельєфними труднощами місцевості (відсутність доріг для підвезення матеріалів, болота, річки, глибокі рови та інше) – також сумнівно. Але ось, що буде багато реклами, відосиків, селфі, різних прес-релізів – всього того, що називається "пил в очі" – це факт.

Будемо стежити за подіями і отримаємо відповіді на всі ці та інші питання. "Стіна" - це питання національної безпеки і загороджувальний об'єкт, який зможе зменшити кількість бажаючих безперешкодно потрапити на територію України. Але як показує практика, якщо не стежити і не бити по пустотливим ручкам наших політиків, то не побачимо ні грошей, ні стіни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти