Путін облажався, або Чому Кремлю не вдасться заощадити на солдатах в Україні

16 березня 2022, 18:16
Наступи ра**истів в Україні будуть слабшати і в підсумку держава РФ буде скасована і анульована.
війна
У ФСБ прорахувалися-ніхто не стане зустрічати окупантів РФ в Україні з квітами / УНІАН

За опитуваннями ВЦВГД рейтинг Путіна серед росіян помітно виріс після нападу на Україну. Якщо до 24 лютого рівень довіри до нього становив 67,2%, то в перший тиждень війни він виріс до 70,4%, а до 11 березня досяг 74,6%. Особистий рейтинг Мішустіна піднявся до 48%, а його уряду до 50%. Рейтинг "Єдиної Росії" досяг майже 40%. Просів тільки рейтинг КПРФ, незважаючи на її вагомий внесок в організацію війни з Україною.

При загальній недовірі до такої статистики всіх авторитарних режимів в даному випадку слід визнати, що цифри ВЦВГД та інших подібних агентств близькі до істини. У РФ знову імперський консенсус між її правителями і більшістю населення, як і після окупації і анексії Криму. Не беруть участь в ньому тільки ті 25-30%, які не росіяни, що робить дерашизацію неминучою.

На цьому тлі мовчазні білоруси виглядають пристойніше, ніж росіяни, які влаштовували по вихідних пікети і ходіння проти нападу на Україну. Білоруси, принаймні, намагалися в 2020 р.по-справжньому повалити диктатуру Лукашенка, але допусти фатальну помилку – не створили загони самооборони, подібні до тих, що були в Україні в 2013-2014 р. мовчання білорусів серйозно турбує Лукашенка, який підозрює, що вони незабаром можуть цю помилку виправити. Це мовчання з глухим бурчанням білорусів і утримує його від офіційного нападу на Україну. Він побоюється, що в цьому випадку, ситуація вийде не тільки з-під його контролю, а й контролю російських спецслужб, за фактом керуючих Білоруссю.

відео дня

Цими побоюваннями він і поділився в Москві, після того як відіграв свою роль у карти з нібито планом нападу України на Білорусь. У Кремлі поділяють його побоювання, так як самі прокололися з розрахунком, що в Херсоні, Бердянську, Маріуполі, Новій Каховці і в інших населених пунктах півдня України росармію зустрінуть квітами. Мітинги в цих містах проти російської окупації знищили даний розрахунок. Одним з результатів цього провалу стала відправка в Москві під домашній арешт начальника 5-ої служби ФСБ і його заступника Болюха за недостовірну інформацію.

ФСБ прокололося не тільки з оцінкою ситуації, але і зі своєю агентурою – ждуни "русского мира" першими побігли на захід, коли війська цього світу вповзли в Україну. У Херсонській обласній раді фракція ОПЗЖ мала 15 депутатів з 64. Після окупації в Херсонській області залишилися 40 її депутатів, які 12 березня дружно послали затію окупантів з референдумом і "Республікою ХерНР" за тією адресою, куди Грузинські моряки послали російський корабель. Фракція ОПЗЖ явно втекла з Херсонщини в майже повному складі і не в державу Ерефія.

Напад Росії на Україну різко скоротив в Білорусі число симпатиків "русского мира", про що добре відомо Кремлю і Лукашенку за соцопитуваннями. Лукашенко і Кремль, зрозуміло, можуть погнати масово білорусів на війну, але побоюються, що результати цього можуть бути такими ж зворотними, як і розрахунок на квіти в Херсонській і Запорізькій областях України. Рейтинг Лукашенка тоді однозначно піде в негативні числа, оскільки ті, хто йому ще довіряють, моляться про те, щоб він не оголошував війну. Якщо він війну оголосить, то втратить і цей електорат.

читайте такожЗа крок до фізичної ліквідації, або Що означає визнання Путіна воєнним злочинцемТак що, при всіх спокусах Кремля заощадити на російських солдатах і їх перекиданні в Білорусь за рахунок білоруських військових як чужому витратному матеріалі, якого тому й не шкода, Москва вирішила їх поки залишити в резерві на той випадок, якщо її війська під Києвом доведеться зовсім погано. Займатися зараз щільною військово-поліцейською окупацією ще й Білорусі у Кремля немає ні часу, ні ресурсів, ні бажання. Тому Кремль лише змусив Лукашенка сформувати і підтягнути до кордону з Україною п'ять посилених батальйонних груп, якими фактично командують Російські, а не білоруські офіцери. Це та маленька поблажка, яку він виторгував собі у Москви 11 березня напередодні другої хвилі наступу ра**истів в Україні, що почалася з понеділка 14 березня.

Як і хвилі коронавірусу, наступи ра**истів в Україні будуть слабшати і в підсумку держава РФ буде скасовано і анульовано, подібно до того, як воно війною анулювало з 24 лютого його епідемію в Україні. Це вже помітно біля Миколаєва, де 14 березня була повністю очищена від ра**истів автотраса Нова Одеса-Миколаїв протяжністю 30 км і здійснюється деблокування лівобережної частини міста. Зараз росармія отримує другу дозу української вакцини від рашизму.

В умовах початку другої хвилі ра**истського вторгнення дивно виглядає заборона компанії "Мета", що з'явилася 14 березня, що належить громадянину США Марку Цукербергу, бажати в соцмережах Instagram, Facebook і Whatsapp смерті Путіну і Лукашенку. Дивно не тільки його збіг за датою зі спробою нового наступу ра**истів, але і те, що воно з'явилося на наступний день після подяки Зеленського компаніям Цукерберга за їх правильну позицію в інформаційній війні з російським агресором. Ця заборона від медіагрупи "Мета" схожа на те, як якби Цукерберг під час Другої світової війни заборонив би людям усього світу бажати смерті Гітлеру і Муссоліні.

Але все встане на свої місця, якщо згадати історію єврейського народу і зокрема такий її епізод як Бабин яр. Гітлерівці у вересні 1941 р. після захоплення Києва не ганялися за євреями по всьому місту, щоб їх розстріляти. Євреї самі прийшли до Бабиного яру, вирішивши, звідти гітлерівці відвезуть їх до Палестини. Цю божевільну думку могли вселити їм тільки авторитетні євреї, які співпрацювали з гітлерівцями. Результатом став Меморіал у Бабиному яру, який 1 березня пошкодила ракета ра**истів. Реакція уряду Ізраїлю на це була теж дивною: воно засудило руйнування пам'ятника жертвам Голокосту, але жодним словом не засудило вбивство Росією громадян України. Воно зробило це тільки на 18-ий день війни. Якби уряд Ізраїлю напередодні російського вторгнення не заборонив би США передати Україні систему ППО "Залізний купол", то цілком ймовірно, меморіал в Бабиному яру залишився цілий, а число жертв ракетних ударів ра**истів було б точно менше.

З цих причин доцільно залишити меморіал в Бабиному яру в тому зруйнованому вигляді, в якому він знаходиться зараз, як пам'ятник не тільки російської агресії, але і як пам'ятник-нагадування про тих осіб єврейської національності, які своєю жадібністю і співпрацею зі всілякими окупантами грунтовно зіпсували репутацію всьому єврейському народу. Напередодні майбутніх переговорів в Єрусалимі між Зеленським і Путіним це більш, ніж актуально. Турецькі дипломати не змогли переконати Лаврова вивести окупаційні війська РФ з України, і немає великої надії, що ізраїльські дипломати зможуть домогтися цього. Є лише надія, що вони допоможуть Зеленському не зробити великих помилок в Єрусалимі. Позиції сторін на переговорах в Єрусалимі зараз формуються в основному на фронтах в Україні і визначаться до кінця цього тижня або до початку наступного.

Цукерберг заборонив бажати смерті в своїх соцмережах Путіну і Лукашенку, але він не може заборонити писати їхні прізвища з маленької літери як неживих істот, що і варто починати робити. Ці істоти перейшли всі "червоні лінії" і заслуговують тільки одного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти