Путін останній зробив неможливе, або чому росіяни остаточно стали народом-людожером

11 червня 2022, 19:28
Путінському Кремлю вдалося вирішити завдання, яке виявилося не по зубах КПРС - створити спільність, яка жадає насильства і готова грабувати, вбивати і вмирати.
Путина
Режиму Путіна вдалося створити в Росії нову історичну спільність - "народ-людожер" / скріншот

А з якого дива фюрер роздухарився і почав у відкриту міркувати про свою манію збирача земель, які Росії не належать?

Вся справа в тому, що в недоімперії нарешті досягнуто вкрай рідкісне суспільний стан — консенсус, взаєморозуміння і довіра між владою і народом.

Якщо раніше Кремль глибинного російського народу не те щоб побоювався-росгвардейская швабра в дупу будь-якого незгодного напоумить, а не хотів непередбаченої реакції. Ще з Союзу росіян виховували, що вони ні на кого не нападали, а тільки захищалися. І ця вигадана росіянка миролюбність стала наріжним міфом відроджуваної недоімперії. Тому і проти України була затіяна не війна, а якась Військова "захисна" спецоперація, цілями якої були заявлені незрозумілі і не формалізовані ні кількісно, ні якісно денацифікація і демілітаризація.

відео дня

Тобто, так хитромудро чекіст Путін легендував агресивну війну перед власним народонаселенням.

А через три місяці з'ясувалося, що путінському Кремлю таки вдалося вирішити задачу, яка виявилася не по зубах всій КПРС — створити нову історичну спільність "народ-людожер" (народ-богоносець в попередній ітерації). Ця спільність у переважній більшості своїй невгамовно агресивна, жадає насильства і смертей в промислових масштабах і абсолютно щиро готова грабувати, вбивати і вмирати.

читайте такожВійна буде довгою: чому Путін знову став "збирачем земель"У колективі однодумців зі своїм народом Кремлю вже не треба придурюватися — чай, не в ООН, не треба маскуватися і винаходити щось пристойно звучить. Ні, можна прямо називати своїми іменами - так, воюємо, щоб захопити і поневолити. Як робили майже всі російські правителі — від імператорів до генсеків.

До речі, криваві тирани Петро Перший і Сталін займають топові місця в російському громадському мартиролозі, поступаючись лише Олександру Невському. Який жорстоко воював зі своїми, а перед зовнішньою Ордою раболіпно схиляв голову.

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти