Путін визнав суверенітет "ДНР/ЛНР": що це означає і чого чекати

21 лютого 2022, 22:52
Широкомасштабного наступу - не буде, а от локальні провокації на сході й півдні - досить імовірні.
Путін визнав суверенітет 'ДНР/ЛНР': що це означає і чого чекати
Путін визнав незалежність квазіреспублік на Донбасі / Reuters

Нові реалії.

Путін визнав суверенітет "ДНР/ЛНР" і підписав договір про дружбу і взаємну допомогу. Немає сумніву, що російський парламент проштампує ці рішення Путіна, можливо, прямо завтра. Це - нові реалії.

1) Мінські домовленості можна забути.

відео дня

2) Путін буде присутнім в ОРДЛО тепер відкрито/офіційно, мантра "іхтамнєт" уже неактуальна.

читайте такожПутін хоче налякати своїм божевіллям3) Російська військова допомога ОРДЛО тепер не приховуватиметься, навпаки - нас нею лякатимуть.

4) Текстів підписаних указів і договорів ми ще не бачили, відтак неясним питанням залишається, в яких географічних межах Путін визнав ДНР/ЛНР? До нинішньоі лінії розмежування? Чи до адміністративних кордонів двох областей, включно з підконтрольною нам територією?

5) Якщо останній варіант, то тоді варто очікувати погроз/ультиматумів Путіна і можливого воєнного наступу на сході до захоплення усіх територій Донецької і Луганської областей.

6) Що робитиме Захід? Напевно запровадить проти Росії санкції, але вони не змінять рішення Путіна. Напевно допомагатиме нам для стримування дальшого руху Путіна вглиб території України.

читайте такожІван Яковина. Україна близька до перемоги над РФ7) Що зараз робити нам? Те, що робили дотепер, тільки більш активніше: зміцнювати армію, зміцнювати економіку, зміцнювати єдність всередині й у відносинах з ключовими партнерами. Будувати новий міцний кордон на сході, посилювати резерв і територіальну оборону, оснащувати армію новою технікою. Бути готовими ближчим часом захищати схід і південь країни від можливих провокацій і територіальних посягань. Широкомасштабного наступу - не буде, а от локальні провокації на сході й півдні - досить імовірні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти