Путін став повним ідіотом, його не можна показувати людям

27 листопада 2022, 08:20
Президент Росії встиг багато чого дурного і нелюдського сказати під час зустрічі з матерями.
Володимир Путін
Путін став повним ідіотом, його не можна показувати людям, вважає Альфред Кох / скріншот соцмережі

Затишшя на фронті триває. Експерти пояснюють його осіннім бездоріжжям. І оскільки у нас немає кращого пояснення, будемо задовольнятися цим.

Але в суспільному житті все дуже динамічно і вже стало неможливо не помічати, що з Росією явно щось відбувається. Все таки те, як вся ця жахлива історія навколо нападу Росії на Україну сприймається звідси і як вона сприймається з Росії, стало тепер якось вже зовсім драматично відрізнятися.

В останні дні інтернетом гуляє ролик з виступом якогось "експерта" Дмитра Дробницького в програмі Володимира Соловйова. Оскільки ця програма йде по державному каналу "Росія-1" і у нас немає ілюзій щодо свободи слова в Росії ( і вже тим більше - на державному телебаченні), то цей спіч потребує серйозного аналізу.

відео дня

Вже всі прокоментували погрози, якими сипав цей самопроголошений "експерт" на адресу Казахстану. МЗС цієї країни виступив з офіційним протестом, а депутати казахського парламенту дуже емоційно відреагували на них.

Але я звернув увагу на один нюанс, який залишився непоміченим, але який, на мій погляд, дуже важливий для розуміння того, як нинішня ситуація сприймається в Росії і в чому це сприйняття так відмінне від нашого.

Дробницький заявив буквально наступне: "Ну, слухайте! Давайте звернемо увагу на те, що наступна проблема - це Казахстан! Тому, що там теж можуть початися ті ж самі нацистські процеси, що зараз на Україні. І росіян там багато! І території там багато. І ядерне паливо для всього нашого Росатому теж там. Ось у чому річ!"

Мені впало в очі те, що він назвав Казахстан "наступною проблемою". У тому сенсі, що ось ми не сьогодні-завтра дорішаємо питання з Україною і треба вже "починати думати про Казахстан!" Розумієте? У них в головах картинка зовсім не така, як у нас!

Ми наївно вважаємо, що вони загрузли у війні з Україною. Що у них є розуміння того, що путінська "спецоперація" йде зовсім не так, як вони хотіли. Що вони несуть величезні втрати. Що фактично їхня армія розбита і тепер вона існує лише тому, що всі дірки затикаються мобілізованими, бойові якості яких залишають бажати кращого. Що вони втратили стратегічну ініціативу і перейшли до оборони. Що їх промисловість не справляється із завданнями постачання воюючої армії. І багато ще чого в цьому дусі ми вважаємо.

Але ні! У них зовсім інше розуміння ситуації. У них все вже вирішено, Росія ось-ось доб'є "укропів" і тому нічого вже на цю тему стрясати повітря: тут все ясно. Треба вже думати про наступні завдання. Ось, наприклад, про Казахстан…

Я просто балдію від цих хлопців! Дивіться, які вони оптимісти: вони впевнені, що відразу, без розгойдування, як тільки вони переможуть Україну, вони відразу ж готові почати війну з Казахстаном! З яким вони, на хвилиночку, союзники і знаходяться в одному військовому блоці! Я ох...ваю дорога передача! Ні, реально... Прищипніть мене, я сплю…

І не те, що б йому кинулися заперечувати! Куди там: всі кивали головами, а Соловйов навіть підтакував і говорив щось про дуже довгий кордон з Казахстаном…

Я знаю, що офіційний Кремль під натиском казахів вже відхрестився від цього "експерта". Але тим не менше: вийти на держканал і у вечірній прайм-тайм заявити про те, що треба думати про напад на союзника - це ж що треба мати в голові? Це в той час, коли в Єревані їх сране антиНАТО тріщить по швах!

Скажіть, а цей Дробницький - він експерт у чому? У Вікіпедії пишуть, що він американіст і письменник-фантаст. А за освітою - фізик і філософ. А як на мене, так він просто дебіл. Але, схоже, тепер в Росії тільки таких і випускають на телебачення. Інші вважають за краще залишатися в тіні...

І я навіть не про ту ахінею, яку він ніс. Я про настрої в Росії. Їх самовідчуття - це ж фантастика! Дев'ять місяців їм б'ють рило. Дев'ять місяців вони втрачають техніку, солдатів, безперервно відступають, їх економіка котиться в безодню... А їм і горя мало: ось зараз доб'ємо укрів і підемо казахів мочити!

Якби Дробницький не відчував, що це мейнстрім - він би не став такого говорити! Він цілком очевидно висловлював думку більшості. Так вони думають. Так вони відчувають. Таке у них розуміння того, де зараз знаходиться Росія і в якому вона стані.

Я навіть зловив себе на думці, що можливо це ми всі неправильно розуміємо? Що вони реально ось-ось візьмуть Київ і поставлять путінського кума рулити Незалежною? Ну не може ж так бути, щоб люди настільки відірвалися від реальності!

А потім я згадав, як одного разу Північна Корея на якомусь чемпіонаті світу розгромно програла бразильцям. Але північним корейцям їх телебачення показало, як вони виграли цей матч і вони довго святкували велику перемогу і славили свого вождя... і я зрозумів, що всяке може бути. І таке - теж…

Ще мені здалося важливим те, яким чином цей "експерт" пояснює необхідність нападу на Казахстан. Виявляється головне - навіть не нацизм казахів (що маячня: мені як уродженцю Казахстану просто смішно це слухати). Головне, що там знаходиться уран для російського Росатома. І знову: якби це пояснення не вважалося само собою зрозумілим, він би не став його приводити!

Розумієте? Тобто основна маса росіян вважає, що напад для того, щоб захопити ресурсну базу - цілком виправданий. І не потрібно ніяких додаткових підстав. Одного цього - достатньо.

Тепер ви розумієте, чому вони вважають, що НАТО хоче роздобути всі скарби, які заховані в російських надрах? Тому, що вони самі так вважають. І тому впевнені, що й інші думають так само! Вони впевнені: потрібно бути повними ідіотами, щоб так не думати!

Все це показує, наскільки сильно Росія віддалилася від нас у своєму божевіллі... це просто прірва... як її подолати? І зустріч Путіна з "матерями" - тільки зайвий раз показала нам, наскільки глибока ця прірва між нами і ними…

Почнемо з того, що ця зустріч довго готувалася. Вона не була спонтанною. "Матерів" ретельно підбирали, їх інструктували, їм роздавали їхні промови, налаштовували, натаскували... І все одно її не показали. 9 хвилин ефіру - і все. Виявилося, що таке не можна показувати навіть росіянам. Чому? Я висловлю своє припущення.

Навряд чи на цій зустрічі "матері" влаштували Путіну таку виволочку, що її не можна було показати. У це я не вірю. Думаю, що "матері" відпрацювали на п'ятірочку. У всякому разі та "мати", що розповідала про свого загиблого сина (який перед смертю закликав "рубати укропів") повністю відповідала режисерському задуму. У мене навіть склалося враження, що вона говорила віршами... та й інші тітки теж все говорили як по писаному.

Залишається одне: Путін ніс таку нісенітницю, що її вже неможливо було оприлюднити. Навіть тих 9 хвилин, що показали, було достатньо, щоб зрозуміти, наскільки він божевільний. Він говорив абсолютну дурницю про те, що від горілки і під колесами автомобілів гинуть російські мужики, але вже краще нехай гинуть на війні.

Чому краще? Як на мене, так гірше! Від горілки він дохне один, а тут ще за собою когось з українців потягне. Де краще? Під колесами автомобіля він гине, вийшовши з дому, без нічого. А тут його потрібно кудись везти, одягати, взувати, годувати, зброю для нього виготовити... Така смерть обходиться росіянам значно дорожче, ніж в автокатастрофі... Це при абсолютно однаковій безглуздості і тієї і іншої…

Він встиг ще багато чого дурного і нелюдського сказати за той короткий відрізок, який нам показали. Особливо дико звучали його слова про те, що він особисто дзвонить солдатам на фронт. Це був такий дитячий сад, що мені навіть його шкода стало, настільки він нерозумно і безпорадно забрехався.. І я впевнений: трансляцію припинили саме через нього. Він досяг тієї стадії, що його стало не можна показувати людям. Він став повним ідіотом. І це зрозуміли всі. Я бачив обличчя цих добірних "матерів". На них був жах. Навіть спеціально відібрані люди розуміли, що поруч з ними сидить хворий на голову старий.

Але вивчена безпорадність росіян все одно змусить їх йому підкорятися. Однак народ у такому стані не може перемогти. Він може тільки загинути. Покірно.

А переможемо - ми. Бо наша справа - правильна. І тому ворог буде розбитий і перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти