Путінська Росія перетворюється на православну подобу Афганістану

17 квітня 2023, 19:20
Усі диктатори в світі однакові: їм важко дотримуватися заповідей, тому вони хочуть повернутися в ті часи, коли їх не було.
Путін, патріарх Кирило
Путінська Росія перетворюється на православну подобу Афганістану, вважає Альфред Кох / kremlin.ru

Росіяни у Великодню ніч не відмовили собі в задоволенні обстріляти ракетами українські міста і вбити кілька мирних жителів. Такими є їхні звичаї. Вони тепер відзначають свій Великдень людськими жертвоприношеннями.

Напевно, їм їхні попи пояснили, що їхній бог вимагає таких дарів. Що ж, такий їхній бог... Не рівня нашому: доброму і милосердному. У них бог інший. Страшний і кривавий. Вони йому побудували в Підмосков'ї храм - моторошне видовище! Якесь капище язичницьке, а не храм! А в якості священної реліквії в ньому не мощі святих, а кашкет Гітлера. Відчуйте різницю…

Як Гітлер своїх есесівців поволі повертав до дохристиянських язичницьких богів древніх германців, так і Путін з Гундяєвим збудували з колись Московської Православної церкви якусь суміш Золотого тільця з Геєною Вогняною.

відео дня

Мабуть, всі диктатори у світі однакові: їм важко дотримуватися заповідей, тому вони хочуть повернутися в ті часи, коли їх не було. А Путіну ще й пощастило: йому попався народ, який не знає основ християнства і не читав Святого Євангелія. Як писав Микола Лєсков: "Християнство на Русі ще не проповідане!" Такому народу що розкажуть попи - то і є християнство. Мелм Ємеля - твій тиждень…

Ось і Кирилка Гундяєв, надівши на себе свій розшитий золотом шаманський наряд, заявив: "Сьогодні в глобальному масштабі розвивається нове язичництво, засноване на поклонінні різним похідним від людини - поклоніння прогресу, науці, техніці... Якою повинна бути відповідь Російської Православної церкви і відповідь Росії? Та такою, яку ми вже даємо: ми не згодні з таким напрямком розвитку людської цивілізації!"

Відчуваєте, куди хилить? Так, так! Саме! Туди, до Перуна, до лісовика і домового... До віри стоячу голоблю і розірви-траву. У те, що можна сиднем сидіти тридцять років, а потім раз - і всіх перемогти! Що можна лежати на грубці, а вона сама пироги пече! І сама їде, куди треба! А якщо рибку попросити - то вона три бажання виконає.

Що ви говорите? Наука це заперечує? Ось! Абсолютно вірно! Тому потрібно всі книги спалити. У них спокуса. Багато знань - багато скорботи. Не треба ніякої науки і ніякого прогресу.

Треба тільки все більше церков налаштувати і при них - церковні лавки з картинками і хрестиками. І ми цьому народу так голову задуримо, що вони не те, що мирних жителів вбивати будуть, вони їх жерти почнуть! Сирими! Якщо на це буде спеціальне розпорядження. Наша церква - це опора влади. Так було - і так буде навіки віків! Амінь!

Я навіть боюся припустити, що буде, коли російська людина прочитає таки Євангеліє і зрозуміє, нарешті, в яку віру вона хрещена! Хоча, втім, чого боятися? Не буде цього ніколи. Як казав Пушкін:"Ми ліниві і недопитливі". Та й Кирилка подбає про те, щоб цього не сталося. Він як ніхто в цьому зацікавлений…

А може я і спокушаюся. І не змінить нічого читання Євангелія. "Бо багато званих, та мало обраних" (Матф. 22:14). Ще Мартін Лютер говорив, що "християнин - птах рідкісний"... Так чи інакше, але проповідь прогресу і науки нині в Росії в опалі. І це сьогодні прямо заявлено. Що з цього випливає - неважко здогадатися: більше "Основ православної культури" в школі і менше - англійської та математики з фізикою.

І ось що я вам скажу, дорогі росіяни. Якщо вас електронна повістка до військкомату не злякала, то вже це точно має налякати. Уявіть на хвилину, що буде з вашими дітьми після того, як вони підуть в таку школу, а тим більше - закінчать її. Ви такого майбутнього для них хочете? Біжіть звідти світ за очі! Рятуйтеся! Бо потім будете лікті кусати, та пізно буде!

Якщо все це реалізується хоча б на половину, то Росія приречена. Це буде православна подоба нинішнього Афганістану, що знаходиться під владою Талібану. Втім, Кирилка вже не раз говорив, що його версія православ'я набагато ближча до радикального ісламу, ніж до європейського християнства.

Так чи інакше, але перспектива появи нового ІДІЛ на місці Росії навряд чи залишить Захід байдужим. І те, що він зараз почав активно допомагати Україні - це свідчення того, що він це розуміє. Питання тепер стоїть так, що Росія взагалі заперечує нашу цивілізацію. Цивілізацію, основою якої є прогрес і наука. Це тепер заявлено відкритим текстом. І цю битву ми не можемо програти. Тому, що це питання життя і смерті.

Наша справа праведна. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти