Путінський Кинджал виявився таким же фуфлом, як і вся інша російська зброя

17 травня 2023, 19:20
Ракета "Кинджал" - це звичайна балістична ракета "Іскандер", тільки перероблена для запуску з літака, а не з землі.
Кинджал, ППО
Путінський Кинджал виявився таким же фуфлом, як і вся інша російська зброя, каже Альфред Кох/ Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, Defense express

Цілий день обговорюють улюблений путінський "аналогівнет" - "гіперзвукові" ракети "Кинджал". У вчорашньому нальоті на Київ брали участь шість таких говнетів. Українська сторона стверджує, що збила всі шість. З урахуванням того, що кількома днями раніше один "Кинджал" точно був збитий, це не виглядає неправдоподібним, хоч і звучить принизливо для Путіна.

Ближче до вечора канал CNN з посиланням на неназване джерело повідомило, що один "Кинджал" нібито долетів до "Петріота" і хоча не знищив його, але сильно пошкодив. І тепер, мовляв, вирішується питання: везти його назад в Америку або лагодити в Україні?

Зрозуміло, ні Україна ні США цієї інформації не підтверджують, а ніяких об'єктивних доказів цьому немає. Тому все це має характер хайпу на основі чуток і пліток, на які так ласі ліволіберальні американські медіа (досить згадати останні висери "Вашингтон пост").

відео дня

І навіть якщо це так, то що ж з іншими "Кинджалами"? Те, що з шести аналогівнетів збито п'ять - це хіба поганий результат? При тому, що Путін багато разів запевняв публіку в тому, що "Кинджал" принципово невловимий, невразливий і непомітний для будь-якого ворожого ППО.

Тепер, після того, як "Кинджал" виявився таким же фуфлом, як і все інше російське "Wunderwaffe", незалежні військові фахівці в усьому світі почали, нарешті, аналізувати: що ж втюхали Путіну його генерали і оборонники за той кінський прайс, який він їм заплатив?

І ось вам сухий залишок, який я виніс з цього обговорення. Отже: ракета "Кинджал" - це не оригінальна розробка, а всього лише результат якоїсь "модернізації" балістичної ракети від комплексу "Іскандер".

Те, що "Кинджал" надзвуковий, в цьому немає нічого оригінального: практично всі балістичні ракети - надзвукові, особливо на низхідній траєкторії, оскільки в цей момент ракета отримує додаткове прискорення за рахунок земного тяжіння.

Але Путін обіцяв не просто надзвук, а 11 махів! Однак аналіз практичного застосування "Кинджала" (тепер уже його можна аналізувати) показує, що ніяких 11 махів там в помині немає і летить ракета так само, як звичайний "Іскандер". Інакше "Петріот" не зміг би її вразити.

Хто такий Альфред Кох

Альфред Рейнгольдович Кох (28 лютого 1961, Алтай, Східноказахстанська область) — колишній російський державний діяч. У 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії та заступником голови уряду Російської Федерації, з 2014 року проживає у Німеччині.Підтримав Україну та розкритикував дії Володимира Путіна за російського вторгнення в Україну, пише Вікіпедія.

Крім цього, Путін анонсував здатність "Кинджала" маневрувати при підході до мети і, тим самим, унеможливити потрапляння в нього. Але аналіз траєкторії "Кинджалів" показує, що якщо у нього і є здатність маневрувати, то вона вкрай обмежена і практично не грає ніякої ролі.

Таким чином, ракета "Кинджал" - це звичайна балістична ракета "Іскандер", тільки перероблена для запуску з літака, а не з землі. І вся її "гіперзвуковість" полягає в тому, що вона в момент старту має швидкість, рівну швидкості літака, з якого її запустили (на відміну від наземних "Іскандерів").

Отже, в початковій стадії польоту вона дійсно летить з високою швидкістю, але потім ця швидкість знижується, особливо після того, як "Кинджал" входить в щільні шари атмосфери. І до моменту наближення до цілі це вже звичайна ракета від "Іскандера". Яка, втім, цілком добротна ракета, але не невразлива і вже точно вона по зубах "Петріоту".

Який можна з цього зробити висновок? А все той же, що і завжди: генерали злупили з Путіна скажені бабки за розробку і виробництво оригінальної гіперзвукової ракети, яка, до того ж, може ще й маневрувати. А замість цього, за десяту частину цих грошей замастили консоль для літака, з якої можна запускати давно існуючу ракету від комплексу "Іскандер", а 9/10 цих грошей поклали собі в кишеню. З чим ми Путіна і вітаємо. Втім, напевно і сам Путін в накладі не залишився: якусь частку від цих баришів вірні його соратники напевно відігнали скромному віолончелісту Ролдугіну. Одне незрозуміло: навіщо було в рамках цієї бізнес-схеми починати війну? Війна цій схемі рішуче протипоказана!

Сьогодні мене ще убив Пєсков. Він заявив, що СВО буде продовжуватися, щоб не було обстрілів території РФ. Як вам цей згусток інтелекту? І адже він упевнений, що звучав цілком осудно. Що вони там приймають? Які речовини?

Пєсков! Повідомляю для особливо обдарованих: поки ви не почали свою срану СВО, ніяких обстрілів території РФ не було. Більш того, якщо ви сьогодні виведете всі свої війська з території України і припините обстріли української території, то і обстріли території РФ негайно припиняться. Що тут неясно? Які потрібні ще роз'яснення? Звертайтеся, я все детально розтовкую.

А тим часом "літакова коаліція" знаходить реальні обриси: до неї вже увійшли Великобританія, Франція, Голландія і Бельгія. Так що не за горами той день, коли в України будуть F-16. З усіма наслідками, що випливають для путінського війська сумними наслідками.

Так чи інакше, але все ясніше стає те, що ворог буде розбитий і перемога буде за нами. А станеться це тому, що наша справа - праведна.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти