Результат візиту української делегації у США

18 листопада 2023, 08:10
Серед важливих тем: першочергові інвестиційні проєкти в енергетичній сфері та запуск системи міжнародного страхування інвестицій в Україну.
Ермак, Блинкен
Андрій Єрмак та українська делегація у США / Коллаж Главред, фото president.gov.ua

У Вашингтоні керівник Офісу президента Андрій Єрмак у складі української делегації, яку очолює перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, зустрівся з координатором Державного департаменту США з питань санкцій, Послом Джеймсом О’Браєном і заступником помічника державного секретаря Сполучених Штатів з питань Європи та Євразії Крісом Смітом.

Українська сторона відзначила успішність переговорів під час третьої, мальтійської, зустрічі радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо імплементації Формули миру.

Водночас було наголошено на важливості залучення країн Глобального Півдня до підтримки Формули миру.

відео дня

Сторони відзначили новий формат українських морських портів, які функціонують в умовах захисту їх виключно Силами Оборони України.

Незважаючи на посилення повітряних ударів по одеським та дунайським портам, росіянам не вдалось їх заблокувати.

Торгові судна перевозять українські експортні товари і це вже не тільки зерно, але й залізна руда та метал, що дуже важливо для нашого гірничо-металургійного комплексу.

Серед важливих тем: першочергові інвестиційні проєкти в енергетичній сфері та запуск системи міжнародного страхування інвестицій в Україну.

Учасники зустрічі відзначили необхідність посилення спільного з Європейським Союзом санкційного тиску на Росію та контролю за дотриманням уже впроваджених санкційних обмежень, зокрема щодо збереження стелі ціни на російську нафту.

Останнє дуже важливо, адже поставки російської нафти на світові ринки почали все частіше пробивати встановлений прайс-кеп у 60 дол за бар.

Також було обговорено конфіскацію російських суверенних активів з метою спрямування їх на відбудову в Україні.

США активно підтримали тезу, що Україна протистоїть по суті коаліції таких країн як РФ, Іран та КНДР, які класифікуються у Вашингтоні як "вісь зла".

На зустрічі з представниками комітету з питань розвідки Палати представників, українська делегація обговорила питання відкриття в Україні аеропорту, причому ще до закінчення війни.

Цю новину анонсував керівник ОП Андрій Єрмак.

Чому ця тема обговорювалась під час цього візиту?

Тому що така дія потребуватиме суттєвого посилення українського ППО і робота в цьому напрямку ведеться.

Чекаємо на прийняття спеціальної бюджетної резолюції Конгресу США щодо фінансової та військової підтримки України, яка для нас вкрай важлива.

Хто такий Олексій Кущ?

Олексій Кущ - фінансовий аналітик, економічний експерт. Живе у Києві, працює в Аналітичному центрі "Об'єднана Україна". Автор аналітичних публікацій, активно веде блог на своїй сторінці у Facebook. Колишній радник президента Асоціації українських банків.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти