Росія стрімко оформляється як держава нацистського спрямування

28 серпня 2022, 18:33
Висловлювання Михалкова про українську мову - це симптоми містичного божевілля російської владної еліти.
Микита Михалков
Микита Михалков / Instagram

На Росії можна бачити дивовижний феномен. Серед оскаженілих путінців-імперців-російських націоналістів багато людей, діячів культури:

- фізично цілком здорових

- емоційно цілком адекватних, з дітьми, сім'ями, стабільними позашлюбними відносинами

відео дня

- соціально адекватних, успішних

- розумних, непогано освічених, які пишуть грамотно і красиво.

Як есесівські офіцери в "Сімнадцять миттєвостей весни": дійсно "доброчесні", з арійськими "чеснотами".

Але вада їхня - онтологічна. Споглядають вони не світ блага, а світ пекла, демонічні світи. І всі їхні достоїнства (інтелектуальні, соціальні, емоційні, фізичні) є інструменти втілення того, що вони споглядають, того, у що вірять.

(...)

Висловлювання Михалкова про українську мову це симптоми містичного божевілля російської владної еліти. Хто дивився фільми радянські про Гітлера, пам'ятають цей образ одержимого старця, що тлумачить мови про долі нації і світу, останній битві.

Контекст: Заява Михалкова про українську мову

Російський режисер і шанувальник Путіна Микита Михалков на зустрічі з вчителями Московської області заявив, що в школах Донбасу не можна викладати українською мовою. Він заявив, що "українська мова стала образом русофобії".

"Українська мова стала образом русофобії. Розумієте? Тобто словосполучення, яке ми чуємо в українській транскрипції або вимові, вони для нас, і для світу в цілому, і для них самих – формулювання ненависті до Росії... якщо будуть викладатися предмети українською мовою – це буде катастрофа, це закладена міна на всю історію", – сказав він.

Росія стрімко оформляється як держава нацистського спрямування. Після початку війни все відбувається явно і швидко.

Зсередини це сприймається як звільнення російського духу (раніше був німецький дух) і як смертельний бій зі Злом. Велике зло - це англосакси, мале зло - українці. Оголошено програму знищення українства як зла в тілі російської нації. Нацизм чистої води.

Ззовні це все це виглядає як наростаюча одержимість демонічними силами. Це спалах передує смерті, смерті як Преображення. Цей сюжет добре показаний в містичних фільмах.

Так що Росія впевнено і направлено божеволіє і йде в темряву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти