Росіяни масово тікають із фронту і потрапляють до в'язниці

22 березня 2024, 09:03
Серед арештантської маси впевнено зростає відсоток засуджених за 337-ю статтею КК РФ, тобто за самовільне залишення військової частини.
тюрьма
Російські в'язниці постійно поповнюються відмовниками / фото: cripo.com.ua

Виступаючи перед Федеральними Зборами, Володимир Путін заявив, що війну з Україною "підтримує абсолютна більшість російського народу". Очевидно, у нього є якісь цифри, підготовлені придворними соціологами. Цифри ці Путіну приносять у красивій папочці із золотим гербом, щоб він міг публічно жонглювати статистикою.

Мені в колонію цифри в папочках ніхто не приносить, але зате я на власні очі бачу, що відбувається навколо. І хочу сказати: серед арештантської маси впевнено зростає відсоток засуджених за 337-ю статтею КК РФ, тобто за самовільне залишення військової частини. У бараках по всій країні - солдати, які втекли з фронту. З кожним етапом - поповнення військових відмовників.

Основна частина колишніх бійців просто не повертається на фронт із відпусток. Приїжджають додому з кривавого пекла, проводять час із рідними, заливають спогади алкоголем... А коли настає термін їхати назад у зону бойових дій, починають ховатися. Їх знаходять і саджають.

відео дня

Багато хто потрапляє за ґрати просто з госпіталів. Посічені осколками солдати, які дивом вижили під обстрілом, переконані, що всі борги Батьківщині вони віддали своїм здоров'ям і заслужили демобілізацію. А Батьківщина вустами військового лікаря байдуже відповідає: придатний, підлягає поверненню в частину. І люди вирішують, що краще життя у в'язниці, ніж смерть в окопі.

Не бракує й тих, хто просто втік із фронту. Виринувши з м'ясного штурму, людина раптом усвідомлює, що життя її висить на волосині і нічого не варте. Тоді вона кидає зброю і їде додому. А через тиждень-другий на її зап'ястях уже замикаються наручники.

Коли мене посадили в червні 2022 року, кримінальні справи за самовільне залишення частини були екзотикою. Тепер же 337-ма стаття стає по-справжньому народною. І повірте: якщо війна продовжиться, до кінця року в'язниці і колонії виявляться забиті відмовниками. Але, зрозуміло, це не завадить Путіну й надалі розповідати байки про зашкалюючу популярність СВО, діловито зазираючи в красиву папочку із золотим гербом.

Хто такий Ілля Яшин?

Ілля Яшин (нар. 29 червня 1983, Москва) - російський політичний і громадський діяч, політв'язень, опозиціонер. Колишній голова Ради депутатів муніципального округу Красносільський і голова муніципального округу Красносільський (7 жовтня 2017 - 27 липня 2021). Соратник Бориса Нємцова. Підтримує Україну з початку російського вторгнення 2014 року.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти