З "Армагеддоном" у Суровікіна будуть проблеми

19 жовтня 2022, 19:20
Сергій "генерал Армагеддон" Суровікін, схоже, відрізняється від своїх попередників тільки тим, що більше них розуміє роль піару.
Сергій Суровікін
З "Армагеддоном" у Суровікіна будуть проблеми, вважає Альфред Кох/ Фото whatisyournameinsider.com

Поки на фронті нічого не змінилося. Інтенсивність російських обстрілів ракетами і дронами українських міст трохи знизилася, а ефективність ППО ЗСУ – зросла. Союзники обіцяють швидку допомогу в боротьбі з іранськими "мопедами", тому будемо сподіватися, що гострота кризи у зв'язку з обстрілами міст починає потихеньку знижуватися.

Суровікін і всякі його шістки вчора якось підозріло багато говорили про необхідність евакуації мирного населення з Херсона, про те, що починається "битва за Херсон" і що їх чекають "непрості рішення". Що змушує їх говорити ці слова – незрозуміло. За сьогоднішніми картками я не бачу, щоб ЗСУ просто буквально завтра могли б загрожувати Херсону. І тому, вслід за Віталієм Кімом, вважаю, що це Суровікін з підтанцьовкою вирішили замутити якусь поганку.

А може цей спектакль для Путіна? Щоб у нього матка випала від страху і він більше їм військ підкинув, зброї, боєприпасів? А після того, як вони виграють "битву за Херсон" – він оцінив їх "ратний подвиг"? Адже якщо ніякої битви поки немає, то її не гріх і придумати? Як Путін з бункера дізнається: є ця битва чи її немає? Інтернетом він не користується, в газетах до пуття нічого не зрозуміти, Генштаб ЗСУ мовчить, як ніби води в рот набрав, а Конашенков розповість те, що йому повідомить Суровікін. Сам-то Конашенков, сидячи в Москві, звідки може дізнатися правду?

відео дня

Хрін його знає, що на думці у цих дебілів. Але, втім, яка різниця? У них там якісь свої ігри і розібратися в них нормальній людині не під силу... Смію висловити свою гіпотезу: Сергій "генерал Армагеддон" Суровікін, схоже, відрізняється від своїх попередників тільки тим, що більше них розуміє роль піару. Тому і створив собі образ безжального вояки, який може не моргнувши оком стирати з лиця землі цілі міста. А як полководець він звичайний російський генерал "жуковської" школи, який вірить у перемогу виключно "гарматним м'ясом" і твердо переконаний у тому, що "російські баби ще народять".

Його реальний військовий досвід обмежений лише операцією в Сирії. І хоча у Вікіпедії написано, що він є учасником Другої чеченської війни, але в самій його біографії про це немає ні слова. У Сирії він відомий тим, що був одночасно командувачем російським угрупуванням і командувачем ВКС. Що дозволяло йому використовувати всі стратегічні ресурси для бомбардувань сирійських міст. Очевидно, результати цих бомбардувань були вражаючими і вони-то і створили йому весь цей зловісний образ. І не дивно: чого не розбомбити в пил міста, у яких немає ППО?

А зараз ситуація дещо інша: в України ППО є і навіть цілком прийнятної якості. А скоро буде ще краще. І з "Армагеддоном" у Суровікіна будуть проблеми. І він це розуміє. Як і те, що після того, як "Армагеддон" не вдасться, йому потрібно буде демонструвати свої полководницькі таланти. А у нього, мабуть, на цей рахунок є обґрунтовані сумніви. Хоча б тому, що у нього не було випадку їх випробувати. Тому він і сам до пуття не знає: є вони у нього чи немає.

Ось і наганяє Суровікін остраху і розповідає як все погано і ось-ось він здасть Херсон. І що його чекають "непрості рішення". Я прямо чекав, коли він скаже сакраментальне: "який коновал вас лікував до мене", але, схоже, цей його Пасаж вирізали... Адже тут виграш у будь-якому разі: здасть Херсон: "а я попереджав, винні коновали", а не здасть – герой! Головне все це проговорити в паблік. Щоб не забули. І щоб відклалося в пам'яті у кого треба. Ось такий ось у мене його образ вимальовується. Постмодерністський. Типу: у нашій військовій справі піар –всьому голова.

Так що незабаром і цей генерал займе своє місце в довгому ряду невдалих путінських воєвод, чий грізний образ зруйнують ЗСУ. Так само, як вони послідовно зруйнували страхітливий образ кадировських тіктокерів і багатьох інших путінських генералів типу якого-небудь, прости Господи, Дворнікова. Про Дворнікова нам теж (пам'ятаєте?) якісь моторошні історії розповідали. І теж, до речі, про його витівки в Сирії. А як до справи дійшло, так здав цей герой Росії і Ізюм, і Лиман. І на півдні у нього теж не склалося…

Найголовніше зараз вистояти. Не прогнутися. Я не знаю, що ще придумає Путін щоб затягнути війну. Але проблеми треба вирішувати у міру їх надходження. Зараз є проблема – захистити українські міста. І її треба вирішувати. І вона вже вирішується. Сьогодні Генсек НАТО Столтенберг чітко сказав, що засоби боротьби з дронами надійдуть в Україну в найкоротший термін. Раніше я від нього такої однозначної відповіді не чув ні з якого питання. Значить союзники розуміють гостроту ситуації і діятимуть оперативно.

Придумає Путін ще якусь гидоту – значить настане черга боротися і з нею. Все одно результат відомий: наша справа – права, ворог буде розбитий, перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти