Найважливіше у спільній заяві Путіна і Сі Цзіньпіна

7 лютого 2022, 11:52оновлено 8 лютого 2022, 14:46
Єдиний цікавий для мене пасаж у "спільній заяві" - це засудження спроб "когось" звинувачувати іншого "когось" в організації пандемії коронавірусу.
Найважливіше у спільній заяві Путіна і Сі Цзіньпіна
Володимир Путін і Сі Цзіньпін / REUTERS

Спостерігаючи за розвитком подій після спільної заяви російських клептократів та китайських комуністів "за все погане і проти всього доброго" особливе задоволення відчуваєш від двох речей. Перша - це поведінка всіляких поважних членів та членкінь всіляких комісій україно-кітайської дружби, як від влади так і опозиції (адже ніщо не єднає більше, ніж Луї Віттон з Алі Експресу). Друга - це всілякі експерти, що обіцяють наступного тижня чи китайські танки у Новосибірську, чи ті самі танки у Тайбеї, чи ті самі танки у Луганську.

читайте такожКитай підтримав Кремль у "гарантіях нерозширення НАТО": в Альянсі заявили, що це право нації

Всіх, хто "раптом помітив", що напереддень пекінської олімпіади "щось змінилося" змушений розчарувати - поки не змінилося геть нічого, із того, що не було ясно десять чи двадцять років тому. Комуністичний Китай ни з ким (а тим більше ні за кого) не буде воювати ані конвенційною ані ядерною зброєю. Він насправді тверезо знає мотивацію та дух свого комуністичного "шостизнаменного" війська, а його вище керівництво прекрасно розуміє наслідки мінімальної поразки у збройному протистоянні особисто для себе.

відео дня

Життєві завдання тамтешніх комуністів - захопити Тайвань, "остаточно вирішити" тибетське та уйгурське питання - явно плануються на досягнення у інший "традиційний" для Сходу спосіб, звісно на користь територій, а не людей. Тому єдиний цікавий для мене пасаж у нинішній "спільній заяві" - це засудження спроб "когось" звинувачувати іншого "когось" в організації пандемії коронавірусу. Дійсно, як сказав би дідусь Фрейд, мабуть бактеріологічну зброю активно розробляють не в Ухані, а десь під Гонолулу.

читайте такожІєрархія диктаторів і вісь "Німеччина-Росія-Китай"До речі, якщо припустити що коронавірус є умовною зброєю, то його вибірковість була у первинному вимірі налаштована доволі точно. Націлений на високу летальність у літньому віці він не становить життєвої небезпеки для більшості країн Африки, Латинської Америки та Океанії суто через низький середній вік тамтешнього населення.

Також він не становить небезпеки для його тоталітарної батьківщини через жорсткий тамтешній контроль над мінімальними рухами населення. Також він не загрожує клептократіям типу РФ яким в принципі байдужий стан свого літнього населення. Два мільони "мінусу" населення РФ у 2020-2021 роках там здається узагалі нікого не хвилюють. Простий приклад - у розпал пандемії в Криму, коли летальність зашкалювала, а на клабовищах не було змін на риття могил, боєздатність підрозділів агресора, де тоді хворіли практично усі, знизилася незначно та тимчасово.

Бо усім це було просто байдуже.

Коронавірус у його "первинній модальності" був розрахований на параліч економічної та соціальної систем держав де 1) значний відсоток літнього населення 2) влада та суспільство буде реально битися за максимальну кількість збережених життів, що паралізує економічне життя, національні безпеку та оборону. За "дивним збігом обставин" це Японія, ЄС та США.

Отже попереду у планах Пекіну, які можливо їх сателітам з Кремля ще не довели, ще багато цікавого, а у нашій ситуації ігнорувати це все "цікаве" вже принципово неможливо.

Втім, є шанс що ці випробування добре закалять сталь.

Хоча ймовірно геть не у тій спосіб, як дехто наразі вважає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти