Дивна ракетна атака або... нічого дивного

27 серпня 2023, 12:11
959
Був здійснений пуск до 8 цілей, 4 з яких були збиті, а решта, згідно з офіційними заявами, могли виявитися обманками.
Кинджал, російські ракети
Простежується спроба змінити тактику нанесення ракетних ударів / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, Вікіпедія

Отже. В районі 23: 50 був зафіксований зліт 6 стратегів Ту-95МС. Через деякий час, близько 00:40 в повітря піднялися ще 2 стратега Ту-95МС, а близько 01:40 ще +3.

Таким чином, цієї ночі в повітря піднімалося 11 Ту-95МС.

У такої кількості Ту-95МС потенціал пуску - 88 ракет. Але такої кількості вони все-одно не випустили б. По-перше, тому, що у них зараз накопичений потенціал БК орієнтовно до 30 ракет. По-друге, показник завантажуваних на Ту-95МС ракет на сьогодні, в середньому 4 на літак.

відео дня

У підсумку, був здійснений пуск до 8 цілей, 4 з яких були збиті, а решта, згідно з офіційними заявами, могли виявитися обманками. Пуск здійснювався з 5 літаків з 11. Тобто, по 1-2 ракети з літака.

Ще одним незвичайним явищем було те, що пуск здійснювався в районі Енгельса.

Нагадаю, що раніше пуски Х-101/555 здійснювалися з повітряного простору над Каспійським морем. З інших локацій пуски цих ракет були рідкістю.

Власне, на перший погляд незвичайна поведінка і незвичайна атака, але насправді не зовсім так.

Простежується спроба змінити тактику нанесення ракетних ударів, вибрати максимально оптимальну як локацію, так і комплекс вражаючих і відволікаючих засобів. Зміна локації, це промацування нового маршруту польоту ракети, реакції на це нашої ППО.

Що ж до кількості літаків, то застосування більшого числа Ту-95МС, ніж відбувається пусків, може бути обумовлено демонстрацією підвищеної загрози масованого удару, що максимально активізує всі ППО по Україні, що фіксує російська сторона.

Власне, цей удар не мав цілеспрямованої мети знищити десятки об'єктів, потроїти пекельну ніч. В даному випадку була розвідка, виявлення ППО з урахуванням нової тактики нанесення ударів. І якщо командування РФ залишилося задоволене результатом, то справжнього удару можна очікувати найближчим часом.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий Одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти