У Кремля все погано, але Путіну бояться про це доповідати

23 червня 2023, 09:06
1302
Але це не означає, що Україні потрібно розслабитися. Я говорю лише про те, що у Росії велика печаль, але розповісти про неї вождю там не можуть.
Сотник, Путін
Путіна може врятувати тільки перебування при владі / Колаж: Главред, фото: скріншот Главред, YouTube

Насправді у Кремля взагалі все погано, а Путіну бояться про це доповідати. На пітерському сходняку, який чомусь через непорозуміння називають економічним форумом, він виоглошував дикі речі. Зокрема, Путін заявив про знищення п'яти систем Patriot, яких Україна, схоже, отримала всього дві. Путін не володіє жодними фактами і не знає, що відбувається в Україні та на війні. Йому бояться доповідати, тому що він одразу впадає в істерику.

Людина хотіла швидкої прогулянки Україною і планувала взяти всю країну так само, як і Крим в 2014 році, нібито без єдиного пострілу (хоча насправді у Криму тоді були загиблі). Однак у неї нічого не вийшло. Путін влаштував схематози щодо Херсонської, Запорізької областей, "донбящемуся бомбассу", але все пішло не так. Нічого у Росії не виходить: зі зброєю – біда, з м'ясом на прожарювання і боєздатністю – теж. Моральний образ - взагалі катастрофа.

Хто такий Олександр Сотник

Олександр Сотник (творче ім'я – Саша Сотник) – письменник, публіцист, автор-виконавець пісень, диктор радіо і телебачення, блогер. Творець і автор каналу Sotnik-TV. Виступає з жорсткою критикою російської влади. 11 березня 2010 підписався під зверненням "Путін повинен піти". Під час російсько-української війни неодноразово виступав з осудом російської збройної агресії проти України, пише Вікіпедія.

відео дня

Але це не означає, що Україні потрібно розслабитися. Я кажу лише про те, що у Росії велика печаль, але розповісти про неї вождю там не можуть.

Нову заяву зробив Шойгу, в якій пригрозив ударами по центрах ухвалення рішень у Києві. Ця риторика з'явилася через великий страх втрати Криму. Кримський півострів, як я завжди казав, це місце, де зариті ключі перемоги України і те саме кощієве яйце смерті Путіна. Україна при поверненні Криму обнулить Путіна і перетворить його на ніщо. Тому Росія буде до останнього чіплятися за Крим і гарчати на зовнішній світ, погрожуючи всім, що в неї є.

Крім того, президент США Джо Байден заявив, що він вірить у реальність застосування Путіним тактичної ядерної зброї. Це дуже важлива заява, яка дещо змінює акценти. Донедавна вважалося, що всі (в тому числі і я), хто говорить про небезпеку і реальність застосування Путіним ядерної зброї – тактичної або, не дай Бог, стратегічної – алармісти і "всепропальники" (я з цією роллю зжився давно і був одним з тих, хто казав, що Путін обов'язково нападе на Україну).

Однак ця позиція, швидше за все, дає здатність бачити реальну картину. Путін розуміє - у нього немає виходу, його може врятувати тільки перебування при владі. Зараз побудована ним вертикальна конструкція дуже сильно хитається, а удар по Криму може її перекинути. Тому, образно кажучи, всі рушниці на стінах, можуть почати стріляти. От у чому найбільша небезпека.

Однак, я думаю, що Україну, яка вже другий рік живе в умовах повномасштабної війни з Росією, жодними ударами не залякати. Шантаж на Київ не діє. Києву потрібно лише прийняти як даність наявність небезпеки і зафіксувати це. Слід бути готовими до того, що така загроза дійсно може бути.

Україна вже звела до мінімуму зусилля шантажистів. Навчилася збивати навіть "Кинджали", про які в Росії казали: "Подачка-неберучка, збити ракету неможливо". Тому не треба лякатися.

Олександр Сотник, спеціально для Главреда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти