У Путіна ситуація - гірша за цугцванг

13 лютого 2022, 19:30оновлено 18 лютого 2022, 12:38
Путіну залишається тільки тягнути час і судорожно шукати інші ходи. Однак ця справа безглузда - їх просто немає.
Володимир Путін
Володимир Путін / УНІАН

Гірше цугцванга.

Путін у своєму протистоянні з США по темі України сам себе загнав у ситуацію, коли будь-який наступний хід вдарить по його позиціях і буде вигідний противнику. А ходити доведеться протягом найближчих тижнів.

1. Путін після маневрів, що йдуть зараз, відводить війська від українського кордону.

відео дня

Таким чином він продемонструє власне безсилля, фальшивість своїх погроз. Його шантаж більше не працюватиме, на світовій арені його перестануть сприймати всерйоз. З великого і жахливого лиходія він перетвориться в очах світу на жалюгідного рекетира-невдахи, якого ніхто не боїться. Позиції США і Байдена, навпаки, сильно зміцняться. Байден сприйматиметься на Заході як рятівник Європи від війни і приборкувач Путіна.

читайте такожПутіну потрібна нейтральна Україна, тому що її легше буде захопити

2. Путін робить наступ проти України (я не вірю, що він на це зважиться, але розглянемо теоретично таку ймовірність).

Масштабна війна і санкції боляче вдарять по стабільності путінського режиму. Зав'язнувши в Україні, він втратить ресурси для гібридної війни на інших фронтах. Європа консолідується навколо США проти агресора. Байден опиниться в ролі головного захисника вільного світу.

Таким чином Путін програє, а США виграють у будь-якому випадку - буде відкрита широкомасштабна війна Росії проти України чи ні. Нового російського вторгнення в Україну американці, звичайно, не хочуть з моральних міркувань. Але практично вони виграють і в цьому випадку (не дай Бог, звичайно). Путіну залишається тільки тягнути час і судорожно шукати інші ходи. Однак ця справа безглузда - їх просто немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти