У Росії дуже великі проблеми, і блекаути не допоможуть

25 листопада 2022, 05:52
Від першого дня вторгнення їх розрахунок був на вірі у "бліцкриг", Київ за 3 дні, Україну за 2 тижні.
У Росії дуже великі проблеми, і блекаути не допоможуть
Минуло 9 місяців після початку повномасштабної війни / pixabay, president.gov.ua

9 місяців війні і саме час нагадати про головне.

Чому ми переможемо?

Серед багатьох причин, які ведуть до нашої перемоги, важливим фактором є наявність в нас дуже зрозумілої цілі і плану дій. Ми знаємо, чого хочемо. Про це говорить наш президент. Про це говорять наші військові. Про це мріє українське суспільство. Ми хочемо повернути себе і убезпечити себе від Росії. Ми знаємо як цього досягти. Наші збройні сили знають як воювати. У нас є підтримка друзів та партнерів. Наш уряд та наші критичні системи працюють над тим, щоб країна витримала та перемогла. І ми дуже добре розуміємо ціну поразки.

відео дня

У Росії всього цього немає. Якщо їх реальна ціль - знищити Україну та повернути все від Донецька до Львова до російської імперії - більш менше очевидна, навіть якщо не проговорюється голосом, то ось ЯК цього досягти Росія вже не знає. Та й не знала від початку.

Від першого дня вторгнення їх розрахунок був на вірі у "бліцкриг", Київ за 3 дні, Україну за 2 тижні. І поступово віра у "бліцкриг" почала доповнюватися вірою у "диво". До росіян вже прийшло усвідомлення, що перемогти на полі бою вони неспроможні. Навіть якщо їм дуже страшно сказати це вголос.

Тому вони перейшли до віри в дива. В те, що якщо воювати довше, то відбудеться щось таке, що принесе ім перемогу. Якась магія, коротше. І поступово віра у різні напівфантастичні та цілком фантастичні речі витіснила у росіян раціональне. Що ми вже спостерігали?

1. "Європа злякається зими без російського газу і змусить Україну капітулювати". Nope. Підштовхнули ЄС до рекордного за швидкістю енергетичного перевзування.

2. "Захід втомиться від України і дуже швидко підтримка знизиться, а Зеленський буде змушений йти на перемовини". Результат відомий. В березні 30% німців були за надання Україні зброї. Зараз вже - 70%. Втома офігівающа. І вона є наслідком того, що росіяни абсолютно точно доводять що вони кінчені.

3. "В Америці переможуть республіканці і від України відвернеться ключовий союзник". Гг. Тільки перемога трампістів могла щось для Росії посунути у позитивному сенсі, але план провалився повністю.

4. "МИ БУДЕМО ЯДЕРНОЮ ЗБРОЄЮ ВАС ШАНТАЖУВАТИ І ВСІ ЗЛЯКАЮТЬСЯ". У підсумку цього шантажу росіяни отримали таке попередження від Сполучених Штатів, що крім навіжених маргіналів - пропагандистів цю маячню більше ніхто не повторює.

5. "МИ ЗАРАЗ ЯК ОГОЛОСИМО МОБІЛІЗАЦІЮ ЯК ЗАГОНИМО НА ФРОНТ СОТНІ ТИСЯЧ ТАК УКРАЇНА ТА ЗАХІД ПЕРЕЛЯКАЮТЬСЯ". Ні. Мобілізація (точніше - її перша хвиля) заклали під Росію таку міну, яка трохи пізніше вибухне як годиться. І буде однією складовою їх майбутнього краху. Далі вони ще оголосять другу хвилю мобілізації, а потім може третю і четверту, але ефект для фронту буде знижуватися з кожною хвилею, а руйнівний вплив на Росію - збільшуватися.

6. "У Заходу закінчиться зброя, допомагати буде нічим". Поки нам дали мінімум з наявного - і у Росії вже ДУЖЕ ВЕЛИКІ ПРОБЛЕМИ. На зараз американці перезапускають більшість виробництв зброї. Бо розуміють, що крім України та Тайваню потрібно буде ще Європу переозброювати. А потім і підтримувати патріотів - башкірів, татар та чеченців, що мають відвоювати свою державність.

7. "Китай нападе на Тайвань, Іран нападе на Саудівську Аравію, Заходу буде не до України". Ні, росіяни зробили абсолютно все, щоб переконати цивілізований світ в тому, що саме Росія - найбільша проблема цієї планети, бо абсолютно поїхавша.

8. "Ми вимкнемо українцям світ, воду та тепло - і вони скинуть Зеленського/заниють/захочуть капітулювати". Ми зараз з вами живемо прямо в цьому. План вплинути на цивільних та на військових через цивільних провалюється на наших очах. Результати вам вже відомі - ми отримуємо все більше допомоги, все більше ППО, ми ще більше розлючені і ще більше підтримуємо ЗСУ.

Всі ці намагання покладатися на тероризм та якесь диво породжує в діях росіян повну шизофренію. "Дива" вони чекають, намагаючись протриматися якнайдовше. Хоча час вжн грає на нас. "Бліцкриг" вони шукають найбільш кінченими способами, які здатні виключно збільшити підтримку України та розлютити українців ще більше. Чим збільшують нашу довгострокову перевагу та адаптивність. І рішучість довести справу до кінця, викинути російську армію за кордони 1991 року та змусити Росію зазнати історичної поразки і краху.

Я думаю, перспективи росіян цілком зрозумілі. Їм пи**а.

Ми переможемо. І далі почнеться ще одна складна задача. Побудувати суспільство та державу, варті цих випробувань.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти